Izvor: eKapija | Sreda, 05.08.2015.| 08:45
Izdvojite članak Odštampajte vest

Na Zlatiboru niče ekološko naselje "Jelena Anžujska" - Investicija od 7 mil EUR (FOTO)

(Foto: jelenaanzujska.com)
Na atraktivnoj lokaciji u blizini magistrale, na samom ulazu u urbani deo Zlatibora, ali dovoljno izdvojeno od turističke vreve, u toku je izgradnja ekološkog naselja "Jelena Anžujska", čiji je investitor kompanija "Inobačka" iz Novog Sada.

Vrednost investicije je 7 mil EUR, a u okviru ovog ulaganja predviđena je proizvodnja prefabrikovanih elemenata u proizvodnom pogonu "Inobačke", izgradnja objekata i celokupna infrastruktura koja je neophodna za planinski kompleks.

U kompaniji "Inobačka" očekuju da će naselje biti završeno do kraja godine, dok će vlasnici nekretnina biti u mogućnosti da se useljavaju već početkom 2016. godine.

- U ovoj fazi izgradnje izuzetno smo zadovoljni odzivom i samom prodajom nekretnina. Trudili smo se da obezbedimo visok nivo kvaliteta po optimalnoj ceni, a u ovom momentu je u ponudi za prodaju još polovina kapaciteta - kaže za portal "eKapija" projektni menadžer u preduzeću "Inobačka" Marija Babić.

Ona dodaje da su kupci nekretnina u planinskom naselju "Jelena Anžujska" uglavnom porodice sa decom koje imaju želju da provode vreme u planinskom okruženju i uživaju u aktivnom odmoru.

- Osim toga primili smo puno zahteva i iz dijaspore, uglavnom od naših ljudi koji žele da se vrate u Srbiju i koji vide Zlatibor kao idealnu lokaciju, jer je na samo par sati udaljen od Beograda i primorja - kaže Babić.

Stanovi, sportski sadržaji, restorani...

(Foto: jelenaanzujska.com)
Buduće naselje sa 60 stanova i sa svim neophodnim sadržajima, poput restorana, supermarketa, trim i biciklističkih staza, svojim arhitektonskim rešenjem trebalo bi da se uklopi u prirodni ambijent. Naselje je projektovano tako da poseduje tri celine - "Lug", koja se nalazi u šumovitom delu, potom "Dolina", kroz koju protiče potok, a treća je "Jorgovan", sa dvorištima u kojima će dominirati miris te biljke.

U kompaniji "Inobačka" istakli su da je u procesu prikupljanja potrebnih dozvola, lokalna samouprava iskazala izuzetno dobru saradnju i profesionalizam, kao i da su "prvi put u Srbiji naišli na takav prijem", jer je "opštinska uprava bila profesionalna i veoma kooperativna".

Za Zlatibor su se, kako kažu, odlučili jer je to jedna od najatraktivnijih turističkih destinacija na prostoru bivše Jugoslavije, poseduje svu neophodnu komunalnu infrastrukturu, a odnos lokalne samouprave prema investitorima je odličan.

- Sve to je uticalo da investiramo 7 mil EUR u ovaj projekat. Zbog takvog odnosa opštine Čajetina već planiramo nove projekte na Zlatiboru, koji će biti još veći od naselja "Jelena Anžujska" - poručuje investitor.

Direktor "Inobačke", Danilo Babić, rekao je ranije, da je sa lokalnom samoupravom postignut poseban dogovor, koji podrazumeva da ta kompanija, zbog specifičnosti naselja, sama izgradi komunalnu infrastrukturu na toj parceli, poput puta do same lokacije, vodovoda i kanalizacije, a zauzvrat opština će umanjiti naknadu za gradsko građevinsko zemljište.
"Inobačka" je porodična kompanija koja je osnovana 1990. godine i bavi se stanogradnjom, trgovinom građevinskih materijala i proizvodnjom prefabrikovanih betonskih elemenata.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.