NavMenu

Beograd dobija "Zlatna vrata", Žarko Pavlović najavljuje investiciju od 200 mil EUR

Izvor: Blic Subota, 04.08.2007. 11:04
Komentari
Podeli

Kompleks zgrada bivšeg saveznog MUP-a u Ulici Kneza Miloša 90-92 u četrvrtak, 9. avgusta, za kad je zakazano potpisivanje ugovora sa Direkcijom za imovinu, i zvanično će dobiti novog vlasnika. U pitanju je kompanija „Totali holidej“ iza koje stoji beogradski biznismen Žarko Pavlović, čija je firma ponudila 29,1 miliona evra. Ako sve bude išlo po planovima, na ovom mestu nići će velelepna poslovno-komercijalna zgrada za koju Pavlović kaže da će predstavljati „Zlatna vrata Beograda“.


- Planiramo izgradnju hotela viskoke kategorije. Ideja je da se na ovom mestu izgradi i poslovna zgrada klase A, što podrazumeva da zaposleni nemaju potrebe da izlaze iz poslovnog prostora jer će na jednom mestu imati sve: i taksi službu, banke, pošte, restorane, prostor za relaksaciju. Treći deo kompleksa predstavljao bi brendirani šoping mol - kaže Žarko Pavlović, direktor „Totali holideja“.

Prema njegovim rečima, bez obzira što je kompanija „Plaza centers PPM“, koja je na tenderu takođe dostavila ispravnu ponudu sa bankarskim garancijama, odustala od Saveznog MUP-a u zakonski predviđenom roku, i čiji je predstavnik u Srbiji takođe Žarko Pavlović, odnosno njegova druga firma „Prajvet prodžekt mena-džment“, mogla bi da ostane njihov strateški partner.

- „Plaza centers“ je svetski poznata kompanija koja se, naročito u centralnoj i i istočnoj Evropi, bavi izgradnjom velikih poslovnih centara, šoping centara i hotela. Za izgradnju bi bile angažovane domaće građevinske firme, a po završetku kompleksa biće posla za nekoliko hiljada ljudi. Planiramo da uložimo 200 miliona evra - kaže Pavlović.

Potpisivanje ugovora između kompanije „Totali holidej“ i Direkcije za imovinu je zakazano za 9. avgust, a Pavlović kaže da će kompletnu sumu isplatiti u roku od 20 dana.

- Nadam se da ćemo imati pomoć Grada u dobijanju potrebnih dozvola da bismo što pre počeli da radimo. Tražićemo i promenu detaljnog plana kako bi koeficijent izgrađenosti i spratnost bio veći od postojećeg. Pored zgrade Saveznog MUP-a dnevno prođe i po 100.000 automobila, i ogroman broj ljudi, i ne mogu da ne vide ovu zgradu od koje želimo da napravimo „razglednicu Beograda“ - objašnjava Pavlović.

Kompleks veličine 22.000 kvadrata

Zgrade Saveznog MUP-a izgradene su 1951. godine. Nalazi se na povšini od 31 ara, a objekat ima 22.000 kvadratnih metara. Teško je oštećena tokom NATO bombardovanja 1999. godine.Tender za prodaju kompleksa bivšeg Saveznog MUP-a raspisivan je četiri puta, a početna cena bila je 28,8 miliona evra.

napomena : tekst u potpunosti preuzet iz lista

od 04.08.2007

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.