Izvor: Tanjug | Utorak, 16.06.2015.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vest

Počela četvrta faza izgradnje biznis parka "Airport City"

(Foto: airportcitybelgrade.com)
U okviru biznis parka "Airport City" na Novom Beogradu, počela je izgradnja četvrte faze koja će se sastojati od četiri zgrade.

Predviđeno je da prva zgrada bude završena na proleće naredne godine. Imaće 11 spratova i veliku podzemnu garažu, kompletan prostor za izdavanje je 14.500 kvadratnih metara, pri čemu je dodatnih 6.000 u podzemnoj garaži.

Generalni direktor "Airport City"-a Adir El Al izjavio je da se ta kompanija odlučila na nastavak gradnje s obzirom na to da je primetan dolazak novih kompanija na srpsko tržište, što je uticalo na povećanu potražnju za poslovnim prostorom.

On je objasnio da će u celoj četvrtoj fazi proširenje biti na 63.000 kvadrata, kao i da se projekat sastoji od četiri zgrade koje će biti izgrađene u četiri faze.

- Gradnja u fazama nam omogućava da se na vreme pripremimo za sledeću fazu i njeno finansiranje - istakao je on.

On je rekao da ta izraelska kompanija prepoznaje potrebe na beogradskom tržištu nekretnina, ne samo za poslovnim prostorom, već i za stambenom gradnjom.

- Naši vlasnici žele da prošire svoje delovanje na tržištu Srbije. Ovde smo prisutni duži niz godina, ali sada želimo da učvrstimo poziciju - poručio je on.

"Airport City" trenutno obuhvata sedam zgrada i više od 80.000 kvadratnih metara prostora, a u njemu posluje oko 100 najvećih i najuspešnijih inostranih i domaćih kompanija.

Investitori ovog projekta su "AFI Europe" i "Tidhar", izraelske i internacionalne kompanija koje posluju u regionu i celom svetu.

Svečano otvaranje četvrte faze "Airport City" predviđeno je večeras, gde je najavljeno da se prisutnima obrati ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, generalni direktor "Airport City"-a Adir El Al i generalni direktor "AFI Europe" Avi Barzilaj.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.