NavMenu

Rumunski NEPI kupio "Kragujevac Plazu" za 38,6 mil EUR

Izvor: Danas Sreda, 03.06.2015. 10:05
Komentari
Podeli
"Kragujevac Plazu", prvi i jedan od najvećih šoping molova i zabavnih centara te vrste u Srbiji i na Balkanu, kupila je rumunska kompanija NEPI ("New Europe Property Investments PLC"), nezvanično je juče potvrđeno "Danasu" u kragujevačkoj "Plazi", uz obećanje da ćemo zvaničnu informaciju o tom poslovnom aranžmanu i planovima novog vlasnika dobiti čim, iz Rumunije, stigne saglasnost menadžmenta NEPI-a.

Na sajtu NEPI-a nedavno se, naime, pojavila informacija da je ta rumunska kompanija od novembra 2014. vlasnik "Kragujevac Plaze". U informaciji se još navodi da je kupovina tog šoping mola, za 38,6 mil EUR tek prvi korak kompanije NEPI u osvajanju srpskog tržišta i produbljivanju kontakata sa Srbijom, koju, kako se ističe, Rumuni vole, ali koja još nije dovoljno razvijena i nema mogućnosti za investicije koje bi mogle da budu realizovane. Pored Srbije, NEPI planira i prodor na tržišta zemalja istočne Evrope.

Šoping mol i zabavni centar "Kragujevac Plaza", podsetimo, otvoren je nakon višegodišnje izgradnje 20. marta 2012. Objekat ima 65.000 kvadratnih metara, i u njegovu izgradnju i opremanje uloženo je oko 60 mil EUR. U "Kragujevac Plazi" locirano je više od 100 trgovinskih radnji sa najpoznatijim svetskim i domaćim brendovima, zatim kafei i restorani Mekdonalds i drugi, te zabavni sadržaji za sve uzraste, među kojima je "Cineplex" bioskop, sa šest dvorana, opremljenih najsavremenijom opremom, koja omogućava praćenje filmova i u 3D projekciji.

Od otvaranja do danas kroz "Kragujevac Plazu" prošlo je više miliona posetilaca iz Šumadije, centralne i ostalih delova Srbije.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.