NavMenu

"Luštica Development" raspisala konkurs za dizajn hotela "Promenada"

Izvor: eKapija Sreda, 01.04.2015. 15:52
Komentari
Podeli

"Luštica Bay" 3D render (Foto: lusticabay.com)"Luštica Bay" 3D render
Prvi od sedam hotela u turističkom kompleksu "Luštica Bay", hotel "Promenada", biće dizajniran na osnovu arhitektonsko-urbanističkog rešenja do kojeg će se doći putem međunarodnog konkursa, čime će se obezbediti novi kreativni pristup u razvoju ove faze projekta, prenosi portal "Gradnja".

Projektom je predviđen hotel, kombinacija hotela ranga premium 4 zvezdice sa maksimalnih 50 smeštajnih jedinica i kondo hotela ranga 5 zvezdica sa oko 60 smeštajnih jedinica. Lokacija hotela, čija je izgradnja na osnovu dizajna i dozvole, planirana da počne u četvrtom kvartalu ove godine je na promenadi (šetalištu) marine, čime se osigurava njen izuzetan položaj u odmaralištu. Hotel će biti opremljen sa dva restorana, kafe-barom, konferencijskim i poslovnim centrom, otvorenim bazenom, spa i fitnes centrom i povezanim sadržajima.

- Za nas će biti važan održivi pristup dizajnu budući da ključ uspeha u razvoju projekta vidimo u posvećenosti održivosti – saopštio je Omar Farid, šef sektora planiranja i razvoja projekta "Luštica Bay".

- U nastojanju da uspostavi ravnotežu između ekonomskih, ekoloških, i socijalnih aspekata projekta, i njihovu simbiozu, naš dizajnerski tim je posvećen razvoju održive zajednice i odmarališta "Luštica Bay". Mi ćemo definitivno pažnju usmeriti na tri najbolja dizajnerska koncepta osnovne ideje, ali i eventualno na još neka interesantna rešenja. Kao kompanija koja u svim sferama podstiče na dalji razvoj, tako želimo da podstaknemo kreativce iz oblasti arhitekture da nam dostave rešenja koja će ne samo pratiti osnovni koncept, već ga možda i efikasnije valorizovati. Osnovno polazište takođe je i u modernoj primeni tradicionalne arhitekture - dodao je Omar Farid.

Radovi se dostavljaju na adresu Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore do 2. juna u 12 časova, a žiri će se o pristiglim rešenjima izjasniti do 7. juna.

Pored Farida, radove će ocenjivati žiri u sastavu: predsednik Predrag Jelušić, direktor Direktorata za turizam pri ministarstvu i predstavnica tog ministarstva Sanja Lješković Mitrović, Hani Ayad, stariji potpredsednik za planiranje destinacija u "Orascom Development Holding" i Perry Brown, stariji potpredsednik firme WATG.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.