Izvor: eKapija | Četvrtak, 26.03.2015.| 11:05
Izdvojite članak Odštampajte vest

Predstavljen crnogorski "Beograd na vodi" - Prodato više od 150 luksuznih stanova u ekskluzivnom letovalištu "Luštica Bay" kod Tivta, kvadrat 5.000 EUR

(Foto: lusticabay.com)
Švajcarska kompanija "Orascom Development Holding" predstavila je sinoć u Beogradu projekat izgradnje ekskluzivnog letovališta "Luštica Bay", pored Tivta, prve grinfild investicije u Crnoj Gori u kojoj će, samo u prvoj fazi izgradnje, biti uloženo oko 1,1 mlrd EUR.

"Luštica Bay" gradi se na površini od oko 2,2 miliona kvadratnih metara i u prvoj fazi biće izgrađeno sedam hotela visoke kategorije i dve marine, jedna za 170 brodova i manja za oko 50 jahti, rekao je direktor "Luštica Development"-a AD Daren Džibson. On je dodao da će "Luštica Bay" biti, pre svega, okrenuta klijentima visoke platežne moći iz celog sveta.

"Luštica Bay" je jedinstveno i pionirsko naselje za život i stanovanje, skriveno u pejzažu crnogorske obale. Smešteni na istorijskom raskršću između Boke kotorske i Budvanske rivijere, građevinski radovi na "Luštica Bay"-u počeli su pre dve godine. Ovog maja prvih 70 vlasnika stanova, dobiti ključeve svojih nekretnina i useliti se u završene stanove.

Zaliv Luštica trenutno

- Ovog proleća, Luštica Bay primiće svojih prvih 70 rezidenata i njena zajednica će svečano postati funkcionalna. Naš cilj je da ohrabrimo stanovnike "Luštica Bay"-a da uživaju i iskoriste sve koristi koje im pruža region i ovaj razvojni projekat, što je konačno i život punim plućima, zahvaljujući brojnim aktivnostima u ponudi kao što su planinarenje, vožnja bicikla u prirodi, kajaking, plivanje i golf, da pomenemo samo neke. Tu smo da stvorimo okruženje i stil života, koji će podržati zdrav aktivan život naših stanovnika - rekao je Samih Sawiris, glavni izvršni direktor "Orascom Development Holding"-a.

Cena nekretnina u "Luštici Bay" u proseku je 5.000 EUR po kvadratnom metru, počevši od 235.000 EUR koliko iznosi cena za studio apartman, dok je početna cena vile 1,8 mil EUR. Trenutno, "Luštica Bay" nudi nekretnine u zoni marine, tačnije na tržištu je 8 zgrada sa 43 stana, 14 kuća i 4 vile. Do sada je prodato više od 150 stanova iz prve faze. Useljenje prvih stanovnika ce biti u maju ove godine.

Preuzimanje tvrđave Mamula

- Sa ponosom možemo da najavimo da je kompanija "Orascom Development" na putu da preuzme tvrđavu Mamula na ostrvu Lastavica i da će uskoro početi i projekat njene restauracije. Nadamo se da ćemo uspeti da stvorimo znamenitu turističku destinaciju koja će sadržavati hotelske i spa sadržaje, kao i kulturno-istorijske - rekao je Samih Sawiris.

(Foto: lusticabay.com)

Projekat "Luštica Bay" obuhvata 690 hektara površine darežljive zelenilom, sa otvorenim pogledom na Jadran, crnogorske planine i tivatski zaliv. Minimalna izgrađenost i maksimalna posvećenost prirodi omogućiće da stanovnici i njihovi gosti uživaju u netaknutoj prirodi ovog živopisnog i jedinstvenog primorskog krajolika, bogatog netaknutom prirodom. Projekat obuhvata luksuzne vile na brdu, staromodne kuće, dve marine, nekoliko hotela sa buticima i golf teren sa potpisom Geri Plejera.

Prva faza ovog projekta nudi puni spektar smeštajnih objekata svetske klase i objekte koji će se koristiti tokom cele godine. Kako kažu investitori, "grad, i središte razvoja, napravljen je da ispuni različite potrebe svojih stanovnika i gostiju, istovremeno podržavajući bogatu kulturu regiona". Kao i susedni ribarski grad, "Luštica Bay" će se organski razvijati, počev od svoje primarne marine i susednog naselja uz marinu, što će kreirati živu zajednicu pored mora.

Izgradnja arhitekture grada inspirisana je tradicionalnom crnogorskom arhitekturom, koja se može naći u obližnjem Perastu, i gradu Kotoru koji je pod svetskom zaštitom UNESCO-a. Svaki dom odiše tradicionalnim stilom regiona prožet modernom eko-tehnologijom.

(Foto: lusticabay.com)

Vile i kuće su okružene planinama, čistim morem i to pruža stanovnicima mogućnost uživanja u šetnjama, biciklizmu, golfu, jedrenju i drugim aktivnostima.

"Luštica Development AD" je zajednička kompanija Vlade Crne Gore (10%) i "Orascom Development"-a (90%), osnovana 2008. godine. Crna Gora je jedno od najbrže rastućih turističkih destinacija u jugoistočnoj Evropi, a grad "Luštica Bay" će zasigurno doprineti razvoju i napretku lokalne zajednice u Tivtu i uticati na unapređenje ekonomije Crne Gore. Kao destinacija udaljena dva sata od svih većih evropskih gradova, sa bogatim kulturnim nasleđem i netaknutom prirodom ima ogroman potencijal za razvoj turizma, zaključio je investitor.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.