Izvor: eKapija | Utorak, 24.02.2015.| 16:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Eyemaxx Real Estate" otvorio logistički centar - Uloženo 9 mil EUR, zaposliće oko 150 radnika u prvoj fazi

Muamer Ragipović, Igor Mirović, Đorđe Radinović, Johannes Eigner, Michael Muller i Neven Marčesku
Od danas je zvanično počeo da radi Logistički centar kompanije "Eyemaxx Real Estate" u Staroj Pazovi.

Centar su svečano otvorili ambasador Austrije u Srbiji Johanes Ajgner (Johannes Eigner), bivši ministar Igor Mirović, predsednik Opštine Stara Pazova Đorđe Radinović i Majkl Miler (Michael Muller), osnivač kompanije "Eyemaxx Real Estate".

U prvoj fazi izgradnje "Log centra Beograd" investirano je 9 mil EUR. Planira se nastavak investicija koje će biti sprovedene u narednom periodu u okviru Faze 2, Faze 3 i Faze 4. U narednom periodu biće izgrađen magacin, "Outlet" centar i prodajni centar. U prvoj fazi biće zaposleno 150 radnika, a u realizacijom novih faza biće zaposleno još ljudi.

Logistički centar je izgradila firma "Konstruktor Konsalting", dok su zakupci kompanije "DB Schenker" i "Iron Mountain".

"Log centar" Beograd je brendirani koncept, koji je već primenjen-implementiran u nekoliko zemalja, među njima: "Log centar" Nove Mesto u Slovačkoj ili "Log center" Temišvar u Rumuniji. Magacin ima dnevno svetlo, sistem ESFR Sprinkler, platforme koje se podižu, utovarne rampe, VRF sistem za grejanje i hlađenje, unutrašnju visinu od 11,75 metara i mrežu dimenzija od oko 18x24 metra.

Objekti za utovar imaju hidraulične priključne stanice i pristupne rampe. "Eyemaxx" ima u vlasništvu oko 55ha zemljišta. Generalni plan predviđa razvoj u četiri faze proširenja: prvi i drugi magacin u fazi 1, još 5 magacina u fazi 2, Outlet centar u fazi 3 i poslednji, ali ne najmanje važan Prodajni centar u fazi 4 - razvoj koji će se pratiti korak po korak u narednih pet godina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.