NavMenu

URSA termoizolacione fasadne ploče - izuzetno rešenje za provetravane i neprovetravane sendvič fasade

Izvor: eKapija Petak, 25.05.2007. 20:03
Komentari
Podeli

Najnoviji objekat koji je termički izolovan sa URSA termoizolacionim materijalima je poslovna zgrada IMEL-a koja se nalazi na uglu ulica Milentija Popovića i Bulevara Zorana Đinđića (Bulevar AVNOJ-a).

Izvođač fasade je renomirani proizvođač i ugrađivač PVC i Alu stolarije NISSAL-Niš.

U saradnji sa inženjerima iz NISSAL-a, stručnjaci URSA-e došli su do zajedničkog zaključka da je termoizolaciona ploča URSA FDP-1/V 100 mm idealno rešenje za ovu vrstu konstrukcija.Zašto?

-To je hidrofobna-samonosiva termoizolaciona ploča od mineralne staklene vune kaširana crnim staklenim voalom,male gustine(r=18 kg/m3), odlične računske toplotne provodljivosti(l=0,04 W/mK) i A1 klase gorivosti(negoriv materijal). Stakleni voal u ovim konstrukcijama ima ulogu da zaštiti termoizolaciju od pothlađivanja usled strujanja hladnog zimskog vazduha kroz provetravani prostor i samim tim spreči smanjenje njene efektivne termoizolacione debljine.Sa druge strane on je paropropusan tako da ne doprinosi kondenzaciji u konstrukciji, i kao mineralna staklena vuna on je negoriv materijal klase gorivosti A1.

Crni stakleni voal je imao i estetsku ulogu u ovom slučaju jer je trebalo izolovati i dosta parapeta koji su prekriveni staklom.

Strana termoizolacione ploče koja je kaširana staklenim voalom se postavlja uvek prema provetravanom prostoru,da bi proizvod imao svoju funkciju.

Zbog svoje težine materijalom URSA FDP-1/V je jako lako manipulisati,a zbog svoje elastičnosti ploče usko prijanjaju jedna uz drugu tako da nema pojave toplotnih mostova.Za pričvršćivanje su korišteni plastični tiplovi koji su jeftiniji od metalnih i za razliku od metalnih ne prave tačkaste gubitke toplote.

Zbog svoje lakoće jedna termoizolaciona ploča URSA FDP-1/V zahteva manje tiplova po/m2 nego teške ploče mineralne vune i osetno manje opterećuje celokupnu konstrukciju.

Zbog izuzetnog odnosa cene,kvaliteta i lakoće rukovanja firma NISSAL je nastavila saradnju sa URSOM i na objektima zgrade Vlade RS i Ministarstva RS u Banjaluci,gde je isporučeno oko 7000 m2 ovih termoizolacionih ploča debljine 100 m2.

URSA fasadne termoizolacione materijale koriste renomirane građevinske firme širom zemlje i urađeni su mnogi važni objekti od kojih će neki biti pomenuti:

BEOGRADSKA ARENA-sendvič neprovetravane fasade

GTC-provetravane strukturalne fasade

HOTEL IN-provetravane strukturalne fasade

HRAM SV.SAVE-provetravane strukturalne fasade

VETFARM POSLOVNA ZGRADA-provetravane strukturalne fasade

POSLOVNI CENTAR PREKO PUTA BG ARENE-provetravane strukturalne fasade

STAMBENI ONJEKAT u ul.Strah.Bana-provetravane strukturalne fasade

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.