NavMenu

"Stari mlin" za nove uspomene - U Beogradu otvoren hotel "Radisson Blu Old Mill" vredan 55 mil EUR (FOTO)

Izvor: eKapija Sreda, 10.12.2014. 13:03
Komentari
Podeli
Beograd je bogatiji za još jedan luksuzni hotel - "Radisson Blu Old Mill" od danas (10. decembra 2014. godine) je zvanično otvoren za goste.

Projekat je realizovala austrijska "Soravia Group", a hotel će biti deo čuvene "Carlson Rezidor" hotelske grupe, koja posluje u 108 zemalja i pod okriljem ima 1.352 hotela.

Hotel u Bulevaru vojvode Mišića su sinoć razgledali austrijski privrednici, članovi Austrian Business Circle, gradonačelnik Beograda Siniša Mali i drugi predstavnici lokalne vlasti, menadžeri "Soravia Group", kao i mnogobrojne zvanice.

"Radisson Blu Old Mill" predstavili su menadžeri "Soravia grupe" Klemens Šranc i Bernhard Ebner, kao i direktor hotela Thomas Swieca, koji je predao ključ jedne sobe gradonačelniku Beograda.

Hotel poznat i pod nazivom "Stari mlin", od oko 25.000 kvadrata, smešten je između BIGZ-a i Mostarske petlje. Gostima nudi 236 soba, restoran, bar, sale za sastanke, konferencijsku dvoranu, parking (zatvoreni i otvoreni), spa centar...

Prve rezervacije već su pristigle iz Belgije, Nemačke i Austrije. "Radisson Blu Old Mill" predstavlja i pravu lokalnu znamenitost, jer se nalazi na lokaciji nekadašnjeg Starog mlina, a u sam hotel su, tokom izgradnje, ugrađeni delovi tog čuvenog istorijskog objekta s početka 20. veka. Kao deo kulturne baštine grada, "Radisson Blu" zadržao je duh i arhitekturu Starog mlina.

Lobi u "Radisson Blue Old Mill" je dizajniran tako da asocira na reke, koje su simbol Beograda, pa su zidovi osmišljeni kao stilizovani talasi. Takođe, neki zidovi su obloženi originalnim, restauriranim ciglama, starim više od sto godina. Tvorci hotela su se potrudili da što je više moguće koriste nasleđe Starog mlina, pa je tako "paravan" iza recepcije izrađen od materijala jednog od starih rezervoara. Tu su i specijalno osmišljeni kamini.

Hotel "Radisson Blu Old Mill", koji se sastoji iz "starog dela" (zgrada Starog mlina) i "novog" dela (novoizgrađene zgrade), ima ukupno 236 smeštajne jedinice (sobe i apartmane).

U sobama "starog dela", zidovi su obloženi ciglom iz nekadašnjeg mlina, dok su u "novom" zidovi ručno oslikani. U pitanju su neobične 3D slike, delo kompanije "Strauss & Hillegaart". Nameštaj je izuzetnog kvaliteta, a svaki detalj je specijalno osmišljen upravo za "Radisson Blu". Dizajn enterijera delo je kompanije "Graft Design Group".

Novi beogradski hotel nudi ukupno 5 kategorija soba – standardne sobe, bussines class sobe, executive sobe, executive apartmane i apartmane "old mill".

Novinari "eKapije" imali su sinoć priliku da obiđu deo soba, zavire u delić ponude novog hotela i uvere se da je svaki detalj pažljivo odabran.

Parni mlin lebarskog udruženja

U Bulevaru vojvode Mišića 15 nekada se nalazio parni mlin, koji je u periodu između sva svetska rata bio najveći i najnapredniji mlin u Srbiji. Osnovan je davne 1901. godine, na tadašnjem Topčiderskom drumu, pod nazivom Parni automatski mlin Prvog akcionarskog lebarskog udruženja za preradu i prodaju hrane u Kraljevini Srbiji.

Zgrada Starog mlina ima karakterističnu arhitekturu - prilagođenu industrijskoj svrsi objekta. Sam parni mlin danas predstavlja spomenik kulture i pod zaštitom je države. Za njega se u narodu poslednjih decenija ustalio naziv – Stari mlin, a stari Beograđani su ceo taj kraj zvali "kod Starog mlina".

Thomas Swieca i Siniša MaliThomas Swieca i Siniša Mali
"New Mill"

Deo kompleksa "Stari mlin" jeste i poslovna zgrada "New Mill", koja se nalazi rame uz rame sa hotelom "Radisson Blu Old Mill". Zajedno, ove dve građevine formiraju jedinstvenu celinu istorijskog i savremenog dizajna.


"New Mill" ima deset spratova, kao i podzemni parking. Za rentiranje je namenjeno 3.665 m2, dok celokupan objekat ima oko 4.119 m2. Velika povoljnost je i blizina hotela, pa svi zakupci i njihovi partneri mogu uživati u hotelskom restoranu, baru... Reč je o poslovnom prostoru najsavremenije A klase.

Enterijer je modernog dizajna, a sam poslovni prostor fleksibilan i pogodan za mnogo različitih namena. Sve se može "oblikovati" prema individualnim potrebama i prostornim konceptima zakupca.

Zakupcima su na raspolaganju mnogobrojne mogućnosti pregrađivanja, kako za "open space", tako i za manje pojedinačne kancelarije.

Hotel "Radisson Blu Old Mill" u brojkama

Evo samo nekih zanimljivih detalja o projektu "Radisson Blu":

- U hotel je investirano 55 mil EUR
- 370.085 komada cigle je rašćišćeno i ponovo upotrebljeno
- 1.320.000 kg gvožđa je ugrađeno
- 13.110 m2 ukupno betoniranog prostora
- 48 drveta je posađeno
- 19.400 komada nameštaja i unutrašnjih detalja je iskorišćeno u opremanju

M.S.




Fotogalerija
Prvi gosti stižu u beogradski hotel
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.