Izvor: eKapija | Ponedeljak, 08.12.2014.| 15:24
Izdvojite članak Odštampajte vest

Uskoro novih 500 stanova između Tašmajdana i Botaničke bašte - Izraelci grade stambeni kompleks u centru Beograda vredan više od 120 mil EUR (FOTO)

Sa prvim danima Nove godine, u Beogradu, na potezu između ulica Starine Novaka, Stanoja Glavaša, Kneza Danila i Dalmatinske počinje izgradnja novog stambenog kompleksa.

- Kompleks pod nazivom "Central garden" će Beogradu i njegovom građanima doneti novi koncept življenja u centru grada – kaže za "eKapiju" Gili Dekel, generalni direktor kompanije "Direct Capital S", koju su investitori u ovaj kompleks, "AFI Europe" i "Shikun & Binui Group", osnovale u Srbiji.

- Oni koji su navikli da žive u centru grada ne žele da prave kompromise sa lokacijom jer žele da budu u epicentru dešavanja ali i da žive u miru i privatnosti. Ovaj jedinstveni kompleks, kondominijum zatvorenog tipa omogućiće stanovnicima metropole da uživaju u miru i zelenoj oazi u strogom centru grada – rekao je Dekel.

"Central garden" koji će se izgraditi na prostoru između Tašmajdana i Botaničke bašte će biti moderan kompleks koji će u svom sastavu imati 500 stambenih jedinica, spa centar, teretanu, biće privatni park i maloprodajni prostor u prizemlju kompleksa namenjen prodajnim i uslužnim delatnostima.

Gili Dekel
Gili Dekel
Gili Dekel kaže da su investitori koji stoje iza ovog projekta vodeće izraelske kompanije od kojih je jedna poznata u srpskoj javnosti po izgradnji prvog i jedinstvenog poslovnog parka u Srbiji "Airport City". Osim u Izraelu, kompanije "AFI Europe" i "Shikun & Binui Group", poznate su po izgradnji stambenih i poslovnih prostora u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

- Izraelski investitori su poznati po građevinskim projektima širom sveta i u tom smislu može se reći da postavljaju standarde u izgradnji kako stambenih tako i poslovnih objekata, šoping centara i sl. "AFI Europe" i "Shikun & Binui Group" su sinonim za savremenost, udobnost, kvalitet i energetsku efikasnost. Prilikom izgradnje ovog kompleksa biće korišćena najsavremenija tehnologija, sa specijalnim fokusom na energetsku efikasnost, dok će budući stanari uživati u zelenoj oazi u centru gradskog jezgra. Svi budući stanari imaće priliku da učestvuju u izboru završnih radova i opreme iz ponuđene palete pažljivo odabranih međunarodnih brendova - najavio je Dekel.

Sagovornik "eKapije" kaže da je "Central garden" najjednostavnije opisati kao urbanu regeneraciju starog Beograda, a da je investitorima želja da kroz izgradnju ovog jedinstvenog kompleksa spoje harizmu starog Beograda, sa modernim načinom življenja.

Plan je da kompleks bude završen na proleće 2016. godine.

Srbija i Izrael

Dekel smatra da je Srbija interesantna zemlja koja ima izuzetan investicioni potencijal, što je bilo glavni razlog da nastave da ulažu u našu zemlju.

- Izgradnja "Central garden-a" je investicija vredna više od 120 mil EUR koja će direktno uticati na razvoj beogradskog tržišta nekretnina. Sam geografski položaj Srbije interesantan je mnogim inostranim investitorima, ali zbog ekonomske situacije veći je rizik za investicije u ovom momentu. Mislim da je Srbija zemlja koja je izuzetno atraktivna za mnoge kompanije i strane investitore, a nama je želja da razvijamo našu međusobnu saradnju i zajedničkim snagama pokrećemo nove projekte – kaže Dekel.

On je dodao da su odnosi naše dve zemlje oduvek su bili pozitivni, te da mu je veliko zadovoljstvo što Izraelci imaju mogućnost da kroz različite projekte učvrste međudržavnu saradnju.

- Naše države imaju bogatu istoriju, kulturu i može se reći da su naši narodi po temperamentu veoma slični. Takođe privredna saradnja je od velike važnosti te verujem da će se razmena iskustava ali i dobara u narednom periodu poboljšati – zaključio je sagovornik "eKapije".

J.Đ.

FOTO GALERIJA:
Fotogalerija
Stambeni kompleks Garden centar

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.