NavMenu

Kikinda prodaje tri nekretnine

Izvor: Dnevnik Utorak, 25.11.2014. 10:12
Komentari
Podeli

Kikinda (Foto: Marija Kambić)Kikinda
Na poslednjem skupštinskom zasedanju odbornici su dali saglasnost da se prodaju tri objekta i zemljišta u vlasništvu opštine Kikinda. Prodaju su inicirali zainteresovani kupci, a radi se o nekadšnjoj zgradi fabrike "Sloga" u Ulici kralja Petra Prvog, bivšem dnevnom boravku škole "6. oktobar" u Dositejevoj ulici i objektu u kojem je Javno komunalno preduzeće "6. oktobar" nekada prodavalo pogrebnu opremu u Ulici Miloša Velikog 16.

Sve tri nekretnine biće ponuđene na javnom nadmetanju sredinom decembra. Nekadašnja fabrika "Sloga" ima poslovnu zgradu od 460 kvadrata, prizemni poslovni objekat – 270 kvadrata, te spratni od 740 metara kvadratnih. Početna vrednost je 51.000 EUR, sa rokom otplate na sedam i grejs periodom od godinu dana, a najpovoljnijim ponuđačem smatraće se pravno ili fizičko lice koje ponudi najkraći rok za početak delatnosti u nekadašnjoj fabrici. Delatnost bi trebalo da je u skladu sa Generalnim planom Kikinde. Od ponuđača se očekuje da zaposli više od 25 radnika u prve dve godine. Zajednički predlog za kupovinu ove parcele podneli su Tatjana Stojanović i Saša Mančić, jer im je cilj da organizuju proizvodnu delatnost u postojećim objektima.

- Ovde je prepoznat širi interes od same prodaje nekretnine – kaže Biljana Felbab rukovodilac Sekretarijata stambeno-komunalnih delatnosti.

- Stavljanjem objekta u funkciju smanjiće se broj nezaposlenih u našoj opštini, a zgrade koje nisu u funkciji i u lošem su stanju biće adaptirane i privedene nameni. Sva tri objekta koja će biti na prodaji lokalnoj samoupravi trenutno ne trebaju, a verovatno će tako biti i u budućnosti.

Inicijativu za kupovinu nekretnine u Ulici Miloša Velikog 16, podneo je Miroslav Radu. Poslovna zgrada ima 95 metara kvadratnih i biće ponuđena po početnoj ceni od 17.575 EUR. Generalnim planom Kikinde ova zgrada nalazi se u zoni koja je definisana kao zona koncentracije više centralnih gradskih funkcija i mešovite i višeporodične stambene izgradnje. Objekat je dotrajao, zapušten i neodržavan, nema priključak na struju, vodu ni kanalizaciju.

Postoji i interesovanje za kupovinu zgrade i zemljišta u Dositejevoj ulici 32 , površine 357 metara kvadratnih,a objekat je u zoni centra namenjen za stanovanje gradskog tipa. Početna tna cena biće 28.632 EUR.

- Ova zgrada je pre tridesetak godina eksproprijacijom došla u vlasništvo Opštine, a radi otvaranja Dnevnog boravka za potrebe osnovne škole "6. oktobar" - objašnjava Biljana Felbab.

- Izgradnjom Naše kuće, sada Dnevnog centra, objekat je bez funkcije već desetak godina. U zgradu je neophodno uložiti dosta novca u adaptaciju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.