NavMenu

Beograd dobija "Hilton" - Izgradnja hotela vrednog 40 mil EUR kreće 2015.

Izvor: eKapija Ponedeljak, 10.11.2014. 13:39
Komentari
Podeli

Beograd bi do 2017. godine mogao da dobije hotel prestižnog lanca "Hilton" vrednosti 35-40 mil EUR, saznaje "eKapija". Investitor u zdanje u centru Beograda na uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina je beogradska kompanija KMKM.

Predviđeno je da površina objekta na uglu dva "kralja" bude 17.250 m2, a na osam spratova biće smešteno oko 250 soba i apartmana.

- Hotel sadrži četiri podzemna nivoa garaže sa 292 garažna mesta koja će se koristiti i kao javna garaža. Ulaz u hotel je planiran na samom uglu ulica Kralja Milana i Kralja Milutina. Planiran je bar u prizemlju hotela dok je na prvom spratu smešten glavni restoran kao i executive lounge. Na osmom spratu na samom uglu je smešten ekskluzivni sky restoran – kaže za "eKapiju" Zoran Mrvaljević, šef projektnog biroa ZAPP, firme koja je radila urbanistički projekat.

Kako je naveo Mrvaljević, konferencijski sadržaji su smešteni na drugom spratu i uz glavnu konferencijsku dvoranu, koja se može podeliti na tri manje sale, predviđene su još brojne multifunkcionalne sale i sale za sastanke.

Unutrašnje dvorište hotela je planirano kao zelena oaza sa promenadom, pozornicom na otvorenom, kafeima. Glavni restoran je povezan sa ovom baštom kao i konferens dvorana tako da će se sadržaji kao što su konferencije, modne revije, kokteli, venčanja, multimedijalni spektakli, odvijati i na otvorenom u zelenoj bašti.

Kako saznajemo, u prizemlju i na prvom spratu objekta, uz Ulicu kralja Milana, predviđen je i ekskluzivni poslovni prostor.

- Početak izgradnje hotela "Hilton" očekujemo u 2015. godini. U toku je priprema projektno-tehničke dokumentacije. Hotel "Hilton" bi mogao biti završen i u 2016. godini, ali dinamika izgradnje još nije utvrđena. Optimalni rok izgradnje ove vrste investicije je od 1 do 1,5 godine – napominje Mrvaljević.

Javna prezentacija Urbanističkog projekta za izgradnju poslovnog objekta-hotela na javnom uvidu je do 14. novembra u zgradi Gradske uprave grada Beograda, u Ulici 27. marta br. 43-45

Parcela na kojoj je predviđena izgradnja hotela godinama je ograđena i prazna. Prema projektu iz 2007. na ovoj lokaciji je trebalo da bude izgrađen poslovno-stambeni kompleks, a kao investitori tada su pominjane firme "Rudnap Group" i "Eki investment".

Firma KMKM, koja je sada naveden kao investitor, osnovana je 2006. godine, a kao direktor je u Agenciji za privredne registre naveden Dragan Lazarević, koji je i direktor "Eki investment".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Izvođači za gradnju Tiršove 2 tražiće se u konkurentnom postupku sa pregovaranjem - Država objavila novi tender, cena ostala ista

Ministarstvo za javna ulaganja objavilo je novi tender za izgradnju Univerzitetske dečje klinike Tiršova 2, a ovoga puta, umesto u otvorenom postupku, izvođači će se tražiti u konkurentnom postupku sa pregovaranjem. Cena tendera nije izmenjena u odnosu na prošli put, te i dalje iznosi 11,2 milijarde dinara (oko 95 mil EUR) bez PDV-a, a detaljnije o tenderu pogledajte OVDE. Podsetimo, cena je upravo i bila razlog poništavanja prethodnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.