NavMenu

Na Lušticu stižu novi investitori - Britanski "Tenth Planet" zainteresovan za izgradnju turističkog kompleksa vrednog 10 mil EUR

Izvor: eKapija Sreda, 05.11.2014. 10:18
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
Britanski "Tenth Planet" želi da ulože 10 mil EUR u gradnju turističkih objekata na Luštici, saopšteno je tokom sastanka predstavnika te kompanije Davida Sawneya i predsednika opštine Tivat Milana Vajagića.

Reč je o lokaciji površine oko 7,7 hektara. Za realizaciju projekta neophodno je prvo usvajanje studije lokacije, prenosi sajt Nacionalne turističke organizacije Crne Gore pozivajući se na "Radio Jadran".

Planom je predviđena izgradnja turističkih vila sa rekreativno-sportskim i drugim sadržajima, komplementarnim sa turističkom delatnošću. Na odgovarajući način biće rešena i infrastruktura – lokalna saobraćajnica, kanalizacioni i vodovodni sistem.

Studija lokacije je u završnoj fazi. Nakon javne rasprave obrađivač je izvršio korekcije u planskom dokumentu i njegovu konačnu verziju uputio nadležnom ministarstvu, od koga za dve do tri sedmice očekuje pozitivno mišljenje. Posle toga, plan je spreman za usvajanje u Skupštini opštine Tivat, dodaje se na sajtu montenegro.travel.

Po rečima opštinskog sekretara za prostorno planiranje i izgradnju, Milovana Baždara, investitor je zaintersovan da Skupština opštine što pre usvoji taj dokument. Kompanija je obezbedila finansije, pa je spremna da odmah po usvajanju plana da počne realizaciju projekta.

Baždar je rekao kako je realno da redovna sednica Skupštine opštine u novom sazivu bude održana u februaru ili martu sledeće godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.