NavMenu

"Grand kafa" za komšije - Kompanija pomaže u izgradnji 5 rampi za osobe sa invaliditetom

Izvor: eKapija Utorak, 24.06.2014. 17:00
Komentari
Podeli

"Grand kafa" i ove godine nizom komšijskih aktivnosti nastavila je obeležavanje Svetskog dana komšija u cilju promovisanja pravih društvenih vrednosti. Kao odgovoran komšija, "Grand kafa" pomoći će u izgradnji 5 rampi za osobe sa invaliditetom u onim zgradama gde je ta pomoć zaista potrebna.

U saradnji sa Klubom predsednika skupština stanara, raspisan je konkurs za postavljanje rampi na kom su sve komšije širom Srbije mogle da konkurišu i prijave svoju zgradu. Na konkurs je pristiglo preko 30 prijava od kojih je nezavisna komisija odabrala 5 lokacija u Beogradu, Nišu, Kikindi i Kruševcu, gde je po definisanim kriterijumima rampa bila najpotrebnija.

Prva rampa postavljena je danas u Ulici Matice srpske br. 65 u beogradskoj opštini Zvezdara. Tim povodom organizovan je veliko komšijsko okupljanje na kome su se uz kafu družili stanari i predstavnici "Grand kafe", Kluba predsednika skupština zgrada i predstavnici opštine Zvezdara. Stanari nisu krili zadovoljstvo zbog postavljanja rampe koja će za mnoge u toj velikoj zgradi predstavljati novu i kvalitetniju dimenziju u životu.

- U žeji da podsetimo na istinske ljudske vrednosti kao što su humanost, tolerancija, poštovanje drugih i ljubaznost u vremenima u kojima dominiraju brzina i efikasnost, "Grand kafa" već drugu godinu zaredom obeležava svetski Dan komšija i daje svoj doprinos postavljanjem prilaznih rampi za osobe sa invaliditetom i sve kojima je takav prilaz zgradi neophodan. Prošle godine smo pomogli izgradnju 2, a ove godine smo ponosni što ćemo realizovati čak 5 prilaznih rampi širom Srbije. Želja nam je da sa ovakvim akcijama nastavimo i ubuduće i damo primer drugima da se uključe da svi zajedno, kao dobre komšije i sugrađani, živimo kvalitetnije i lepše - rekao je Andrej Bele, generalni direktor SPP kafa "Atlantic grupe".

"Grand kafa", u okviru društveno odgovorne aktivnosti negovanja komšijskih odnosa, pored projekta prilaznih rampi, u Srbiji ukrasila je preko 1.000 zgrada bonton-posterom "Dobar komšija" i podelila brojnim beogradskim, novosadskim i niškim komšijama posebnu čestitku za Dan komšija u vidu pakovanja "Grand kafe Gold" koju su tom prilikom mogli da podele sa komšijom. Posebnu pažnju komšiluka širom Srbije izazvao je i "Grand kafa" online konkurs "A s kim vi pijete kafu?", organizovan sa željom da se sačuvaju od zaborava najtoplije komšijske priče, podele sa novim generacijama i doprinesu važnosti dobrosusedskih odnosa u svakodnevnom životu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.