Izvor: eKapija | Petak, 28.02.2014.| 13:56
Izdvojite članak Odštampajte vest

Eurobanka i Fondacija "Ana i Vlade Divac" poklonili 2.000 dečjih knjiga bibliotekama širom Srbije

Povodom Nacionalnog dana knjige, Eurobank i Fondacija "Ana i Vlade Divac" poklonili su 2.000 dečijih knjiga za gradske biblioteke širom Srbije, u okviru dugoročnog projekta "Veliko srce".

Knjižni fondovi dečijih biblioteka u dvadeset gradova Srbije biće obogaćeni najnovijim svetskim i domaćim naslovima. Na ovaj način, Eurobank i Fondacija "Ana i Vlade Divac" žele da omoguće razvoj čitalačke kulture najmlađih stanovnika Leskovca, Pirota, Vranja, Bujanovca, Prokuplja, Kuršumlije, Priboja, Nove Varoši, Prijepolja, Čajetine, Lapova, Despotovca, Ćićevca, Topole, Bele Crkve, Iriga, Inđije, Kanjiže, Šida i Kovina. Inicijativi Eurobank i Fondacije "Ana i Vlade Divac" pridružila se i Narodna biblioteka Srbije, darujući više od 2.300 knjiga bibliotekama širom Srbije, saopštila je Eurobanka.

Na konferenciji za medije na kojoj su objavljeni detalji ove saradnje, najavljen je i program proslave Nacionalnog dana knjige, koji se ove godine obeležava po drugi put nizom manifestacija.

- Za nas u Narodnoj bibilioteci Srbije Dan knjige predstavlja odličnu priliku za proširenje saradnje sa drugim ustanovama kulture, izdavačima, knjižarima, ali i partnerima kao što su Eurobank i Fondacija "Ana i Vlade Divac". Uz prave partnere i iskrenu želju da se čitanju vrati status kakav je nekad imalo, verujemo da će svaka buduća manifestacija biti sve značajnija, a krug partnera sve veći - izjavila je Svetlana Jančić, vršilac dužnosti direktora Narodne biblioteke Srbije.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.