Izvor: eKapija | Ponedeljak, 10.02.2014.| 17:07
Izdvojite članak Odštampajte vest

Kompanija "Yura" donirala opremu leskovačkoj bolnici

(Foto: eKapija)
Kompanija "Yura" donirala je 2.390.000 hiljada dinara Opštoj bolnici u Leskovcu. Jedan deo dušeka (79), čaršafa i jastučnica donirala je samostalna zanatsko - trgovinska radnja DITS iz Leskovca, ukupne vrednosti 406.000 dinara, sa kojom "Yura" sarađuje, objavio je zvanični sajt Grada Leskovca.

Ovo je treća velika donacija južnokorejske kompanije leskovačkoj Opštoj bolnici. Od marta 2012. godine, "Yura" je do sada bolnici u Leskovcu donirala ultrazvučni aparat vredan 26.000 EUR i dva inkubatora u okviru akcije pomoći porodilištima Srbije.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović zahvalio se na donaciji i naglasio da lokalna samouprava u Leskovcu ima odličnu saradnju sa ovim južnokorejskim investitorom, koji u Leskovcu zapošljava oko 1.600 radnika.

O rezultatima postignutim u poslednjih nekoliko meseci u Opštoj bolnici u Leskovcu govorio je direktor Nebojša Dimitrijević. Naglasio je da je, zahvaljujući donatorima u bolnici sređeno 12 apartmana, renoviran sanitarni čvor u službi rehabilitacije, opremljena angio sala. U službi neurologije otvorena je dnevna bolnica za obolele od multipleskleroze, opremljena je ambulanta za kognitivne poremećaje...

Kako je navedeno, bolnica se modernizuje, a donacija u dušecima najveća je od kade je bolnica otvorena. Na nekim odeljenjima dušeci su stari i po desetak godina, iako bi trebalo da se menjaju na godinu dana.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.