NavMenu

"eKapija" dobitnik nagrade "Virtus 2013" za medijski doprinos

Izvor: eKapija Nedelja, 19.01.2014. 14:08
Komentari
Podeli

Mia Vukojević, izvršna direktorka "Trag fondacije" uručuje nagradu glavnoj i odgovornoj urednici "eKapije" Mariji KambićMia Vukojević, izvršna direktorka "Trag fondacije" uručuje nagradu glavnoj i odgovornoj urednici "eKapije" Mariji Kambić

Drugu godinu za redom, poslovni portal "eKapija" dobitnik je "Virtus" nagrade za medijski doprinos, koja se dodeljuje medijskoj kući čiji su tekstovi, prilozi ili nastupi posebno doprineli razvoju i unapređenju filantropske i dobročinske kulture u Srbiji tokom jedne godine.

Tokom 2013. "eKapija" je izveštavala o događajima, kompanijama i akterima - primerima dobre prakse društveno odgovornog poslovanja, koji doprinose unapređenju uslova i kvaliteta života društva i zajednice. Nastavljena je afirmacija rubrike Filantropi u kojoj je od njenog začetka 2011. godine objavljeno gotovo 700 dokumenata.

U nameri da svojim primerom podstakne i druge firme u Srbiji da u teškoj ekonomskoj situaciji nađu način da pomognu drugima, "eKapija" se u 2013. godine uključila u akciju Fonda B92 "Bitka za porodilišta ", i zajedno sa još četiri kompanije donirala frižidere Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić". Takođe, u okviru svog opredeljenja ka društveno odgovornom poslovanju, "eKapija" je petu godinu za redom dodelila nagradu za investiciju godine u Srbiji "Aurea 2013".

"eKapiju" je za ovogodišnju "Virtus" nagradu nominovala Radmila Ivetić, predsednica nevladine, humanitarne organizacije "Banka hrane".

Svečano proglašenje dobitnika nagrade "Virtus" za 2013. godinu održano je u subotu, 18. januara, na ceremoniji u beogradskom hotelu "Hyatt". Nagradu je glavnoj i odgovornoj urednici "eKapije" Mariji Kambić uručila Mia Vukojević, izvršna direktorka "Trag fondacije".

- Veoma nam je drago što je prepoznat naš trud da promovišemo kompanije i njihov društveno-koristan i humanitarni rad. Zato ova nagrada ne pripada samo "eKapiji" već i svima vama, jer da nema vas i mi ne bismo imali o čemu da pišemo – rekla je urednica "eKapije" Marija Kambić u svom obraćanju.

Svi dobitnici "Virtus" nagrade za 2013. godinuSvi dobitnici "Virtus" nagrade za 2013. godinu

Nagrada za korporativnu filantropiju "Virtus" dodeljena je sedmi put za redom u 8 kategorija kompanijama i preduzećima koja su tokom 2013. godine na najdelotvorniji način doprinela opštem dobru, pružajući podršku neprofitnim akcijama ili organizacijama civilnog društva.

"Virtus" nagradu za doprinos na nacionalnom nivou dobila je "Naftna industrija Srbije" (NIS) za finansijsku podršku lokalnim zajednicama, u kojim NIS posluje kroz program društveno odgovornog poslovanja pod nazivom "Saradnja radi razvoja". Nagrada za doprinos lokalnoj zajednici pripala je Eurobanci za doprinos akciji "Veliko srce", a nagradu za malo i srednje preduzeće ponela je Slobodna zona Pirot. "Virtus" nagrada za dugoročno partnerstvo između profitnog i neprofitnog sektora pripala je "Telekom Srbija" za saradnju i partnerstvo sa organizacijom Dostignuća mladih u Srbiji, a "Delta holding" je dobila priznanje za doprinos socijalnom uključivanju za uređenje lokalnog inkluzivnog centra "Mesto susreta" u sklopu prvog Nacionalnog dana davanja. "Virtus" nagrada za najinovativniji projekat pripala je koncernu "Bambi" za akciju "Juhu! Igrališta", a nagradu za volontiranje ponela je Banca Intesa, koja kontinuirano sprovodi volonterske akcije u okviru korporativnog volonterskog programa "Intesa od srca".

Konkurs za "Virtus" nagradu organizuje "Trag Fondacija" (bivši Balkanski fond za lokalne inicijative) uz finansijsku podršku Evropske komisije i Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU) .

Fotografije sa događaja možete pogledati na našoj "Facebook" stranici.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.