NavMenu

Nabavljena sva potrebna oprema za užičku bolnicu u akciji "Bitka za porodilišta"

Izvor: eKapija Petak, 15.11.2013. 15:22
Komentari
Podeli

Zajedničkim doprinosom više donatora, Opšta bolnica u Užicu 15. novembra je dobila vrednu donaciju u opremi. Ovaj događaj označava trijumfalni kraj bitke za lokalno porodilište, čije su potrebe za medicinskom opremom sada u potpunosti zadovoljene. Užice je tako postalo sedmi grad u Srbiji u kome je proglašena pobeda.

Poslednja donacija za užičko porodilište protekla je u znaku dve fudbalske legende. Nemanja Vidić, proslavljeni kapiten Mančester Junajteda, donirao je neonatalni ventilator, a Radomir Antić, trener sa bogatom međunarodnom karijerom i donedavno selektor fudbalske reprezentacije Srbije, obezbedio je sredstva za nabavku ultrazvučnog aparata. Spisak nabavljene opreme tu se ne završava: Dragoljub Vidić, otac čuvenog fudbalera, doprineo je akciji nabavkom senzora za pulsni oksimetar i kardio-respiratorni monitor, kompanija "Đak" donirala je pulsni oksimetar i set za reanimaciju, iz Valjaonice bakra Sevojno pomogli su sa dva CTG aparata, dok je udruženje "Shift2" Uskršnjim koncertima obezbedilo novac za još jedan.

- Ovo je veliki dan za sve nas – dan kada smo pobedili u najvažnijoj bici. Zahvaljujem se svim građanima Užica, istaknutim pojedincima, kompanijama, institucijama i javnim preduzećima koja su učestvovala. Svi zajedno, pokazali su kako se bori za svoj grad - izjavio je prim.dr Miloš Božović, direktor Zdravstvenog centra Užice.

U ranijem toku akcije Fonda B92 učestvovali su preduzeća "Textil", "Impol-Seval Sevojno" "Prvi partizan Užice", "Sensuss Still", "Onix" , "Inmold", Osnovno javno tužilaštvo u Užicu, javno preduzeće "Drinsko-limske hidroelektrane" iz Bajine Bašte, Gradska kafana iz Užica, "Klub tri" kao i nekoliko hiljada građana Užica. Ukupna vrednost opreme nabavljene za OB Užice u "Bici za porodilišta" iznosi oko 79.000 EUR, dok je ranije tokom akcije "Bitka za bebe" donirano sedam inkubatora, vrednosti oko 72.000 EUR.

Sve bitke imaju svoje heroje, a steg Bitke za Užice poneo je Zoran Milovanović. Ovaj vojni penzioner se priključio akciji u njenim prvim danima i od tada se, kao jedan od najistaknutijih volontera Bitke u celoj Srbiji, neumorno borio za užičke, ali i bebe iz ostalih gradova – kako animiranjem potencijalnih donatora, tako i organizacijom i pomoći da se organizuju brojne akcije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.