NavMenu

Portal "eKapija" se uključio u akciju "Bitka za porodilišta" - Institutu za majku i dete u Beogradu donirana medicinska i druga oprema

Izvor: eKapija Utorak, 22.10.2013. 15:01
Komentari
Podeli

Direktor poslovnog portala "eKapija" Zdravko Lončar uručio je danas zvanično, u ime "eKapije" i još četiri donatorske kompanije, donaciju pet frižidera, namenjenih Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta "Dr Vukan Čupić" u Beogradu u okviru akcije Fonda B92 "Bitka za porodilišta".

- Poslovni portal "eKapija" se kao društveno odgovorna kompanija uključila u akciju "Bitka za porodilišta" u saradnji sa kompanijama "Stara Saint Andrea", "Pacific Link", "Pell co" i "Pro Team". Nadamo se da će i druge firme u Srbiji slediti naš primer da i u teškoj ekonomskoj situaciji nađu način da pomognu drugima – istakao je Lončar.

Osim "eKapije" i grupe prijatelja, među današnjim donatorima su i kompanije "Ivančić i sinovi", "Đak Sport" i "Telenor", ali i građani Srbije koji su slanjem SMS poruka na broj 3100, uz podršku sva tri operatera mobilne telefonije, dali svoj doprinos "Bici za porodilišta".

Dva pacijent monitora donacija su kompanije "Ivančić i sinovi", dok je "Đak sport" obezbedio nabavku jedne lampe za fototerapiju, a 2 sterilizatora su omogućili naši sugrađani.

Kompanijea "Ivančić i sinovi" je sredstva obezbedila izdvajanjem 10 dinara od prodaje svakog pakovanja "probiotic"-a koji slavi važan jubilej.

- Ove godine slavimo desetu godišnjicu pojave medicinskog preparata "probiotic" na našem tržištu, i odlučili smo da to obeležimo uključenjem u "Bitku za porodilišta". Briga o zdravlju naših sugrađana jeste pokretački moto naše kompanije, koji se odražava na svaku sferu našeg poslovanja, pa i na način na koji slavimo jubileje - izjavio je Nenad Milivojević, marketing menadžer kompanije "Ivančić i sinovi".

Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92, podsetio je da su potrebe Instituta, kao jedne od najznačajnijih zdravstvenih institucija u zemlji, velike, raznovrsne – i još daleko od zadovoljenih.

- Videli smo danas šta znači odgovorno poslovanje, ali i koliko se može postići kada mnogo ljudi priloži po malo. Zahvaljujem se kompanijama-donatorima i svim građanima koji su učestvovali u SMS akciji, kao i operaterima koji su im to omogućili, i pozivam ih da nastave, jer Bitka za institut nije završena - naglasio je Matić.

Između ostalog, Institutu za majku i dete potrebno je nabaviti još i četiri topla kreveta, deset pulsnih oksimetara, dvanaest infuzionih i špric pumpi, tri neonatalna ventilatora, uređaj za inhalatornu primenu NO, aparat za primenu hipotermije, kao i četiri pacijent monitora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Privremeni organ usvaja projekat JPP za poteze 300, 400, 500 i još 30 gradskih linija - Procenjena vrednost posla 175 milijardi dinara, već se pominje i potencijalni nosilac konzorcijuma

Tek što je završen postupak za dodelu poteza 100 i 700 privatnom partneru, grad Beograd usvojiće i odluku o predlogu projekta o javno-privatnom partnerstvu za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na potezima 300 (Grocka i Zvezdara), 400 (Voždovac), 500 (Rakovica i Čukarica) i na delu linija koje prolaze preko Savskog venca. Tačka o usvajanju ovako bitne i finansijski pozamašne odluke naći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.