NavMenu

AmCham i IT lideri prikupili novac za nabavku 35 CTG aparata za 15 porodilišta u Srbiji

Izvor: eKapija Utorak, 19.03.2013. 14:44
Komentari
Podeli

Prvim donatorskim skupom za podršku projektu "Bitka za porodilišta" u organizaciji Američke privredne komore u Srbiji i Fonda B92 prikupljen je novac za nabavku 35 CTG aparata za 15 porodilišta u Srbiji. Na taj način biće zadovoljene potrebe svih porodilišta na nacionalnom nivou. Inicijatoru akcije, kompaniji "Microsoft", kao donatori su se pridružile kompanije HP, SAGA, "Intel", "Oracle", "OSA Računarski inženjering", SBS, "ComTrade", "Aigo BS" i "eSmart Systems."

CTG aparati su uređaji koji se koriste za nadgledanje rada bebinog srca u poznoj majčinoj trudnoći i prilikom porođaja i izuzetno su značajni za pravovremeno uočavanje i otklanjanje rizika po bebino zdravlje.

- Biti biznis lider podrazumeva pre svega odgovornost, posvećenost i spremnost za učešće u procesu identifikacije i promocije zajedničkih vrednosti, kreaciju vizije boljeg društva i aktivan doprinos transformaciji ove vizije u realnost. Mi ne smemo zaboraviti da je danas kriza morala daleko opasnija i smrtonosnija od ekonomske krize i zato je više nego ikad postalo neophodno podići nivo svesti o ličnoj, korporativnoj i društvenoj odgovornosti za pomoć i brigu o onima kojima je pomoć najpotrebnija, bez obzira kojoj grupi pripadaju. Drugim rečima, boreći se za ekonomske ciljeve ne smemo ni po koju cenu zanemariti socijalne ciljeve - izjavila je Maja Piščević, direktorka Američke privredne komore u Srbiji.

Borko Kovačević, direktor marketinga "Microsoft"-a za Balkan, istakao je da kompanija "Microsoft" kao lider u razvoju softvera, kao i druge IT kompanije koje su lideri u svojim oblastima, zajedno, ličnim primerom, snose veliku odgovornost u promociji društveno odgovornog poslovanja.

- Ova inicijativa nastala je iz sjajne "Microsoft"-ove manifestacije Sinergija. Ta reč upravo je najbolje objašnjenje načina na koji smo do sada radili u akcijama Fonda. Nastojali smo da proizvedemo sinergiju onih kojimaa je pomoć potrebna sa onima koji imaju i žele da pomognu, onih koji predstavljaju institucije sistema sa onima koji sistem mogu da poboljšaju, stvarali smo sinergiju između pojedinaca, nevladinih organizacija, kompanija, sportskih društava, obrazovnih institucija i različitih udruženja, u veliku zajednicu koja je sposobna da rešava probleme koji na drugi način nisu mogli biti rešeni. Priključenje IT industrije toj zajednici na ovaj način sigurno će doneti dobre rezultate kao i uspešan model za buduće slične akcije - poručio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.