NavMenu

"Dijamant" donirao hematološki brojač Domu zdravlja u Kragujevcu

Izvor: eKapija Petak, 18.01.2013. 10:36
Komentari
Podeli

Kompanija "Dijamant" iz Zrenjanina, sprovela je humanitarnu akciju pod nazivom "Za zdravlje naše dece" i izdvojila deo svojih prihoda za nabavku hematološkog brojača za Dom zdravlja Kragujevac. Ova oprema zvanično je stavljena u upotrebu, na drugom spratu Specijalističke konsultativne službe u blizini školskog i dečijeg dispanzera.

Direktorka Doma zdravlja dr Branimirka Svilar, zahvalna je kompaniji "Dijamant" koja je prepoznala potrebe ove ustanove, a koja pruža zdravstvenu zaštitu za oko 180.000 stanovnika grada i okoline. Osnivač laboratorijske dijagnostike dr Veroljub Knežević, istakao je važnost ove opreme, koja će od posebnog značaja biti za najmlađe pacijente.

- Ova najsavremenija oprema, francuskog proizvođača, omogućiće laboratoriji znatno brže analize krvi, a velika prednost je i što naši najmlađi pacijenti i bebe, više neće morati da vade krv iz vene, već će uzorak krvi iz prsta biti dovoljan za CRP analizu – istakao je dr Veroljub Knežević.

- Kompanija "Dijamant" iz Zrenjanina, kao društveno odgovorna kompanija koja često učestvuje u humanitarnim akcijama, prepoznala je potrebe Doma zdravlja Kragujevac, i odlučila da deo svog prihoda od prodaje izdvoji za nabavku hematološkog brojača. Kragujevac je četvrti po veličini grad u Srbiji, a funkcionisanje zdravstva u tako velikom gradu od izuzetnog je značaja za njegove stanovnike, zato smo se i odlučili za pomoć kragujevačkom Domu zdravlja - rekao je ovom prilikom Vladimir Milović, direktor marketinga i razvoja kompanije "Dijamant".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.04.2024.  |  Finansije

Srbija i Crna Gora blagovremeno da potpišu sporazum o otvaranju graničnih prelaza sa tačkom spajanja u Boljarima

Potrebno je preduzeti aktivnosti u cilju blagovremenog potpisivanja sporazuma o otvaranju graničnih prelaza ili zajedničkog graničnog prelaza na budućem auto-putu, sa tačkom spajanja u Boljarima, između pograničnih opština Sjenica i Bijelo Polje. To je saopšteno na sastanku koji je održan u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore. To je drugi sastanak Mješovite crnogorsko–srpske komisije za praćenje sprovođenja sporazuma

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.