Izvor: eKapija | Četvrtak, 20.12.2012.| 15:51
Izdvojite članak Odštampajte vest

Milan Popović donirao opremu porodilištu u Pančevu

Još jedno porodilište u potpunosti je opremljeno zahvaljujući akciji "Bitka za porodilišta". Predstavnici Fonda B92 i Milan Popović, posetili su danas Opštu bolnicu u Pančevu, gde su prisustvovali uručenju opreme koja je bila neophodna za neometano funkcionisanje odeljenja pedijatrije i ginekologije u ovoj ustanovi.

Nekoliko meseci ranije, oprema je naručena zahvaljujući još jednoj donaciji Milana Popovića, koji je ponovo pokazao svoju privrženost borbi za stvaranje boljih uslova u srpskim porodilištima.

Milan Popović je najveći donator od početka akcije "Bitka za bebe" i u njenom nastavku pod nazivom "Bitka za porodilišta". U poslednjih nešto više od 12 meseci, za potrebe naših najmlađih i najugroženijih sugrađana izdvojio je oko 600.000 EUR.

- Širenje dobročinstva i filantropije naročito u vremenima krize i u zemljama u tranziciji ima nesagledivu vrednost. Nadam se da će nam se i u nastavku akcije "Bitka za porodilišta" pridružiti još mnogi pojedinci i kompanije - zaključio je Matić.

Milan Popović je najveći donator od početka akcije "Bitka za bebe" i u njenom nastavku pod nazivom "Bitka za porodilišta".

U poslednjih nešto više od 12 meseci, gospodin Popović je za potrebe naših najmlađih i najugroženijih sugrađana izdvojio oko 600.000 evra od kojih je omogućio:
• kupovinu 23 inkubatora za Srbiju i 2 za Republiku Srpsku
• kompletno opremanje porodilišta u Vršcu
• današnje kompletno opremanje porodilišta u Pančevu
• kupovinu 2 babytherm aparata Institutu za majku i dete u Beogradu
• kupovinu operacionog mikroskopa za Institut za neurohirurgiju i sterilizatora za Urgentni centar Kliničkog centra Srbije
Bitka za porodilišta i dalje se vodi u preko 50 gradova širom Srbije.
Borba se nastavlja - Do konačne pobede!

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.