Izvor: eKapija | Četvrtak, 20.12.2012.| 12:23
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Ljubav" dostigla najvišu licitiranu vrednost - Na aukciji slika za porodilište u Zrenjaninu prikupljeno 262.000 dinara

Na humanitarnoj aukciji slika održanoj 18. decembra u kući Đure Jakšić u Skadarliji, koju su organizovali Opština Novi Bečej i fond "Bitka za bebe", sakupljeno je 262.000 dinara za zrenjaninsko porodilište, saopšteno je iz Opštine Novi Bečej.

Na aukciji su se našli akvareli i ulja na platnu slikara Janoša Mesaroša, Tivadara Kušuta, Tibora Nađa, Milorada Maravića, Đorđa Simića. Početna cena svake slike bila je 20.000 dinara, a najveću izlicitiranu vrednost od 65.000 dinara dostigla je slika "Ljubav" Janoša Mesaroša.

- Cena, koja je postignuta za moju sliku, je mnogo bolja nego na tržištu, ali to nikada ne treba da zbunjuje ljude. Ovde vi postajete vlasnik događaja i slike i zato treba da se plati nešto više. Biti human, ne može za male pare - kaže Janoš Mesaroš.

Ilir Gaši, iz fonda "Bitke za bebe", rekao je da je jedan od ciljeva "Fonda B92" formiranje lokalnih zajednica koje doniraju svojim porodilištima.

- Još letos smo promovisali bitku za porodilišta na "Velikogospojinskim danima" u Novom Bečeju, to je jedna od najuspešnijih saradnji sa lokalnim samoupravama koje imamo -naglašava Gaši.

Ukoliko prikupljena suma ne bude dovoljna Opština Novi Bečej obezbediće ostatak novca, kako bi se kupio neophodni deo opreme za porodilište u Zrenjaninu.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.