Izvor: eKapija | Ponedeljak, 24.09.2012.| 13:34

"MK Grupa" donirala 200.000 EUR za izgradnju nove kuće u SOS Dečijem selu u Kraljevu

Predsednik "MK Grupe" Miodrag Kostić, zamenik gradonačelnika Kraljeva Milun Jovanović i direktorka SOS Dečijeg sela Kraljevo Vesna Mraković-Jokanović, prisustvovali su postavljanju krovne konstrukcije na kuću u Dečijem selu. Kuća je namenjena mladima iz sela, koji trenutno borave u iznajmljenom prostoru u Kraljevu.

"MK Grupa" donirala je 200.000 EUR za izgradnju kuće za Zajednicu mladih SOS Dečijeg sela. Podršku ovom projektu pružio je i Grad Kraljevo.

SOS Dečije selo Kraljevo do danas je zbrinulo više od 90 dece iz svih krajeva Srbije, a u samostalan život ispratili su četvoro mladih. Stanari Zajednice mladih su osobe uzrasta od 15 do 20 godina. Trenutno 13 srednjoškolaca i jedna studentkinja borave u jednoj iznajmljenoj kući u Kraljevu. Cilj Zajednice mladih je priprema za samostalan život i sticanje obrazovanja, životnih veština i snaga i uslova za osamostaljivanje.

- Sva deca imaju jednako pravo na osnovne potrebe, a mi u "MK Grupi" nastojimo da im omogućimo da to pravo i ostvare. Nastojimo da boravak u ovoj kući pruži što bezbrižnije korake u budućnosti i da ostvaruju svoje ciljeve - rekao je Miodrag Kostić, predsednik "MK Grupe".

- "MK Grupa i predsednik kompanije Miodrag Kostić kontinuirano se zalažu da pomognu ugroženima i da budu podrška mladim ljudima izdvajajući znantna novčana sredstava za humanitarne akcije i edukaciju mladih - navedeno je u saopštenju kompanije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.