NavMenu

"Magični doručak" održan u pet gradova Srbije

Izvor: eKapija Ponedeljak, 19.03.2012. 09:28
Komentari
Podeli

Humanitarna akcija "Magični doručak" čiji je cilj prikupljanje hrane za škole za decu sa posebnim potrebama održana je u subotu (17. marta 2012. godine) u pet gradova Srbije. Organizacija "Banka hrane", Credit Agricole banka Srbija i veleprodajna kompanija "Metro Cash & Carry Srbija" po četvrti put organizuju ovu akciju čiji je cilj da mališanima omogući ugodniji boravak u školi, ali i skrene pažnja javnosti na probleme i promoviše solidarnost sa socijalno ugroženim grupama.

"Magični doručak" u Beogradu održan je uz podršku Sekretarijata za socijalnu zaštitu Grada Beograda.

Akcija "Magični doručak" organizovana je u "Metro" distributivnim centrima u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Subotici i Kragujevcu kako bi se prikupila hrana za 5.000 učenika iz 29 škola za decu sa posebnim potrebama u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Bačkoj Palanci, Kikindi, Pančevu, Somboru, Vršcu, Nišu, Pirotu, Leskovcu, Čačku i Kragujevcu.

Svi profesionalni kupci kompanije "Metro" imali su priliku da kupovinom posebno formiranih paketa (cene od 242,83 dinara) sakupe namirnice koje će "Banka hrane" ravnomerno, prema broju đaka, raspodeliti školama za decu sa posebnim potrebama.

Credit Agricole banka Srbija i "Metro Cash & Carry" Srbija doniraće dodatnih 8.000 EUR za kupovinu namirnica. Akciju su donacijama namirnica podržale i kompanije "Dijamant", "Foodland", "Šabačka mlekara", "Lukoil", "Midsides Point", "Venac", "Kozmetik plus", "Neoplanta" i "Coca Cola HBC Srbija". "Magični doručak" održan je uz medijsku podršku dnevnih listova "Politika", "Press", "Privredni pregled" i magazina "Lisa".

U većini škola za decu sa posebnim potrebama, održava se celodnevna nastava te mališani borave u školi od 7.00 do 17.00 časova, tokom kojih bi trebalo da imaju doručak, ručak i užine između obroka. Kako većina škola nema dovoljno sopstvenih sredstava, raspolaže jedino budžetskim sredstvima koje država odvaja za ove potrebe, a ona su ograničena. Iz tog razloga većina đaka u ovim školama ima samo doručak i ručak, koji su često i jedini obroci ovoj deci u toku celog dana.

Cilj akcije "Magični doručak" je da deci olakša boravak u školi i učini ga prijatnijim i ovog proleća. Sakupljanjem odabranih namirnica po spisku koje su dostavile škole omogućiće se da deca imaju i međuobroke i užine. U odabrane namirnice koje su preporuka škola koje nemaju svoje kuhinje, spadaju nešto trajnije namirnice kako slane, tako i slatke "grickalice", keksi, trajni mlečni proizvodi i konzervirana hrana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Industrija, Finansije

Stižu novi lovci na srpsko zlato - Australijski Strickland Metals kupio rudarski projekat na planini Rogozna

Strickland Metals ušao je u "unosnu srpsku zlatnu igru" nakon što je izdvojio 37 miliona dolara za kupovinu projekta Rogozna koji se može pohvaliti ogromnim resursom od 5,44 miliona unci zlatnog ekvivalenta (oko 170 tona), pišu australijski mediji. Australijski gigant Strickland Metals Limited bavi se otkrivanjem mineralizovanih sistema "svetske klase" sa fokusom na zlato i bakar. Kako navode mediji, za projekat zlata Rogozna Strickland

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.