Izvor: eKapija | Petak, 25.11.2011.| 16:57
Izdvojite članak Odštampajte vest

Humanost svaki dan - Prvi "Mozzart"-ovi inkubatori Institutu za neonatologiju u Beogradu

(Foto: b)

Kompanija "Mozzart" u kontinuitetu aktivno podržava veliku donatorsku akciju "Bitka za Bebe", koju je pre nekoliko meseci pokrenuo "Fond B92" radi opremanja zdravstvenih ustanova u Srbiji savremenim inkubatorima za bebe. Dosad je "Mozzart" donirao više od četiri i po miliona dinara, a od tih sredstava su kupljena četiri inkubatora.

Na konferenciji za medije, održanoj na Institutu za neonatologiju u Beogradu, predstavnici više kompanija, među kojima i predstavnici "Mozzarta" i "Fonda B92", isporučili su novopristigle inkubatore nabavljene u sklopu akcije "Bitka za bebe". Nakon uručenja novog kontigenta inkubatora, Institut za neonatologiju se nalazi veoma blizu ostvarivanja pune "borbene gotovosti" zahvaljujući donacijama koje su obezbeđene tokom ove akcije.

Prof. dr Niveska Božinović Prekajski, direktorka Instituta za neonatologiju, prilikom uručenja inkubatora iskazala je zahvalnost svim donatorima i akterima "Bitke za bebe":

- Posle ovako brze i efikasne akcije ne bih imala šta da dodam sem jednog velikog hvala, pre svega u ime naših beba koje su ovde i onih koje tek treba da se rode.

Predsednik UO "Fonda B92" Veran Matić, zahvalio se svim prisutnim donatorima kao i kompanijama koje su svojom donacijom omogućile novu porudžbinu inkubatora za naše najmlađe, i posebno istakao humani gest kompanije "Mozzart" posle kupljenih 100 inkubatora, koja je donirala još dva uređaja i time otvorila novi ciklus akcije, istovremeno najavivši svečano proglašenje pobede u "Bici za bebe":

- Od samog početka, osnovna ideja akcije "Bitka za bebe" je da se taj problem sistemski reši, a ne da se samo inicira njegovo rešavanje. Posebno je bilo važno da se opreme Institut za neonatologiju u Beogradu i slična institucija u Novom Sadu, koji se bave najtežim slučajevima iz cele Srbije, pa i regiona – rekao je Veran Matić.

Krajem novembra 2011. godine, "Bitka za bebe" treba da preraste u zasebnu fondaciju koja će i ubuduće pružati pomoć zdravstvenim institucijama širom Srbije u borbi za živote prevremeno rođenih beba.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.