NavMenu

Nastavlja se "Bitka za bebe" - Piraeus banka donirala inkubator Ginekološko-akušerskoj klinici u Kragujevcu

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.10.2011. 15:41
Komentari
Podeli

Na račun Fonda B92, danas je u sklopu akcije "Bitka za bebe" uplaćena donacija Piraeus banke od koje je već naručen inkubator marke "Isolette C2000" za potrebe Ginekološko-akušerske klinike u Kragujevcu. Prema proceni stepena hitnosti i potreba za novom opremom, Zdravstveni centar u Kragujevcu se nalazio u vrhu liste prioriteta, te je stoga Piraeus banka svoju donaciju namenila upravo ovoj ustanovi.

Krajnji cilj "Bitke za bebe" koja uspešno traje već sedmu nedelju je prikupljanje sredstava za kupovinu 100 novih inkubatora za naše najmlađe i najugroženije sugrađane. Do sada, u sklopu akcije su obezbeđena sredstva za kupovinu više od 85 inkubatora, od kojih su neki već isporučeni zdravstvenim institucijama širom Srbije.

- Kao društveno odgovorna banka koja je orijentisana na konkretne ciljeve, želeli smo da se uključimo u ovu akciju i pomognemo onima kojima je pomoć u ovom trenutku najpotrebnija. Borbu za život prevremeno rođenih beba doživljavamo kao prioritet bez kojeg kao društvo nećemo biti u mogućnosti da napredujemo. U ovom trenutku smo se odlučili za Kragujevac jer smo saznali da postoji velika potreba za novim inkubatorom u kragujevačkom Zdravstvenom centru - rekao je predsednik IO Piraeus banke AD Beograd Neoclis Neocleous.

Fond B92 se srdačno zahvaljuje Piraeus banci na doprinosu u ovoj akciji.

"Bitka za bebe" svakim danom broji sve više hrabrih ljudi koji svojim aktivnostima pomažu našim malim herojima. Borba naših najmlađih sugrađana je teška. Oni nikada ne plaču. Oni se nikada ne žale. Oni žele da žive.

Pomozimo im da pobede!

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.