NavMenu

"Mobilni magazin" postao donator Sigurne ženske kuće

Izvor: eKapija Utorak, 21.06.2011. 17:51
Komentari
Podeli

Vesna Stanojević i Marko TanskovićVesna Stanojević i Marko Tansković

"Mobilni magazin" je pokrenuo svoj prvi projekat društvene odgovornosti u cilju ukazivanja na jedan od gorućih problema našeg društva - nasilje u porodici. Iako se poslednjih godina sve više govori o toj temi, na žalost sve je više zlostavljanja žena i dece. Upravo zbog toga je Mobilni magazin odlučio da bude donator Sigurne ženske kuće u Beogradu koja pruža utočište najugroženijim žrtvama porodičnog nasilja.

- Pokretanjem naše prve društveno-odgovorne kampanje želimo da pomognemo ženama u Srbiji i to onim najugroženijim, koje su svoje utočište našle u Sigurnoj ženskoj kući u Beogradu. I upravo smo sa tom institucijom sklopili ugovor da budemo jedan od donatora. Mi ćemo svakog meseca uplaćivati iznos u visini 2% ukupnog mesečnog budžeta koje ostvarimo od reklamiranja naših klijenata u magazinu. Ono što je karakteristično jeste da ova akcija nije kratkoročna, već dugoročna, pa je tako i ugovor potpisan na neodređeno vreme - rekao je Marko Tanasković, direktor "Mobilnog magazina".

Sada u Beogradu postoje tri Sigurne kuće koji mogu da zbrinu 75-80 žena i dece. Međutim, tu se javlja problem sa održavanjem kuća i redovnim troškovima, jer one nisu niti u sistemu socijalne zaštite, ni grada Beograda, tako da one izdržavaju isključivo donacijama.

- Inicijativa Mobilnog magazina je nešto što meni kao koordinatorki sigurnih kuća u Beogradu daje nadu da za žene i decu koje se nalaze u sigurnim kućama ima ko da brine i ne samo da brine nego ko hoće da im pomogne u njihovim najtežim životnim situacijama i odlukama. Ova odluka danas treba da bude i dobar primer drugim organizacijama i kompanijama da mogu da pomognu i da je ta vrsta pomoći uvek dobrodošla - izjavila je Vesna Stanojević, koordinatorka projekta Sigurna ženska kuća u Savetovalištu za borbu protiv nasilja u porodici, dodavši da je život u sigurnim kućama privremenog karaktera i da su tu žene koje su prinuđene da sa svojom decom spasavaju svoje živote.

Pored dugoročne donacije, Mobilni magazin je u saradnji sa "Vip mobile" operatorom poklonio Sigurnoj ženskoj kući i jedan kratkoročni paket "Prve mobilne pomoći" koji se sastoji od 10 mobilnih telefona, 10 prepaid SIM kartica i 50 dopuna od po 200 dinara.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.