NavMenu

Piraeus banka nastavlja edukaciju đaka o zaštiti životne sredine - Donacija kontejnera za Prvu beogradsku gimnaziju

Izvor: eKapija Utorak, 19.04.2011. 15:57
Komentari
Podeli

Učenici Prve beogradske gimnazije, predstavnici Opštine Stari grad i Piraeus banke zajedničkom akcijom su napunili danas kontejnere starim računarima, CD-ovima, mobilnim telefonima i drugim elektronskim otpadom. Na taj način se nastavlja "Going green" kampanja Piraeus banke koja ima za cilj da đacima praktično ukaže na važnost sortiranja i recikliranja ove vrste otpada.

Tim povodom, u holu Prve beogradske gimnazije, održan je i kratki javni čas na temu ekologije i društveno odgovornog ponašanja kompanija, pojedinaca i institucija. Učenicima i predstavnicima medijima su predočeni problemi u domenu zaštite životne sredine, kao i konkretni koraci koji se preduzimaju u cilju njihovog rešavanja.

- Kroz kampanju "Going green" i akciju "Napuni do vrha!", Piraeus banka je započela proces doniranja reciklažnih kontejnera i kutija za prikupljanje upotrebljenog papira svim gradovima u kojima posluje. Svesni smo uticaja koje svaki pojedinac, ali i kompanija ima na životnu sredinu, kao i da su ekonomske posledice nereagovanja na ekološke promene ogromne. Zato smo odlučili da se aktivno uključimo u očuvanje životne sredine i da na ličnom primeru damo svoj doprinos očuvanju životne sredine i racionalizaciji trošenja resursa - istakla je Miroslava Nešić Bikić, rukovodilac Odeljenja za marketing i odnose sa javnošću Piraesu banke.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.