NavMenu

Srbija šalje dodatnih 1,5 mil EUR kao pomoć Turskoj i Siriji

Izvor: eKapija Utorak, 21.03.2023. 08:13
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lemon Tree Images/shutterstock.com)Ilustracija
Srbija je opredelila dodatnu pomoć od ukupno 1,5 mil EUR namenjenu Turskoj i Siriji posle katasrofalnih zemljotresa koji su pogodili ove dve zemlje početkom februara, rekao je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Kako je navedeno na sajtu Vlade Srbije, Dačić je u okviru donatorske konferencije "Zajedno za narod u Turskoj i Siriji", rekao da je Vlada u prvim danima tragedije formirala operativni tim za koordinaciju humanitarne pomoći, kako bi pomogla narodu Turske i Sirije.

On je istakao da je Vlada Srbije do sada uputila 2,8 mil EUR za Tursku i 2,98 mil EUR za Siriju.

- Zbog toga je Vlada Srbije izdvojila dodatna sredstva za dve zemlje od ukupno 1,5 mil EUR, po 750.000 EUR za svaku - naveo je Dačić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.