NavMenu

Miroslav Mojžita odrekao se novčanog dela nagrade "Vitez poziva" u korist dečje klinike u Tiršovoj

Izvor: eKapija Petak, 18.02.2011. 11:44
Komentari
Podeli

Miroslav MojžitaMiroslav Mojžita

Miroslav Mojžita, bivši ambasador Republike Slovačke u Beogradu, a trenutno ambasador te zemlje u Bosni i Hercegovini odrekao se novčanog dela nagrade "Vitez poziva" u korist Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici.

Zahvaljujući ovom humanom gestu, Služba za hematologiju i onkologiju Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj ulici moći će da koristi novi digitalni pulsni oksimetar, vredan 900 evra. Inače, nevladina organizacija Liga eksperata – LEX u decembru prošle godine dodelila je po četvrti put zaredom nagradu "Vitez poziva" sa namerom da podrži one pojedince koji su odbranili najviše vrednosti i svojim primerom postali uzor.

Ambasador Miroslav Mojžita koji je predstavljao Slovačku u Beogradu od 1995. do 2001. godine, prvi je strani diplomata kome je nova, demokratski izabrana vlast u Beogradu posle 2000. godine dodelila najviše jugoslovensko odlikovanje za zasluge tokom njegovog šestogodišnjeg rada u tadašnjoj Saveznoj Republici Jugoslaviji. Odlikovanje predstavlja zasluženu krunu sjajne diplomatske misije u vremenu koje su obeležili burni politički događaji u Srbiji i Crnoj Gori.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.