NavMenu

Unapređena nastava Katedre za telekomunikacije i obradu signala u Novom Sadu

Izvor: eKapija Utorak, 08.02.2011. 11:33
Komentari
Podeli

Nastava na Katedri za telekomunikacije i obradu signala Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu unapređena je sa šest vrednih trening sistema za telekomunikacije, zahvaljujući nastavku saradnje sa "Telenor fondacijom".

Ti sistemi "Telecoms Trainer 101 – ETT101" australijskog proizvođača EMONA, unaprediće vežbe studenata u laboratoriji za telekomunikacije, jer je pomoću njih moguće obavljati veliki broj modernih eksperimenata u jednom kompaktnom kućištu. Oni se mogu koristiti na čak deset različitih predmeta u okviru tri smera na FTN-u.

- Više od 150 studenata moći će da koristi novu opremu prilikom praktične nastave koja će tek sada dobiti svoj puni smisao. Zahvaljujući saradnji sa "Telenor fondacijom" napravili smo važan korak napred za njihovo obrazovanje - kaže dr Vojin Šenk, šef Katedre za telekomunikacije i obradu signala Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Osim toga, on se zahvalio i kompaniji "Novsai" iz Beograda, koja je distributer ove opreme za zemlje Balkana, jer je omogućila da se oprema nabavi na najefikasniji mogući način.

Saradnja Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu i "Telenor fonadacije" počela je krajem prošle godine dodeljivanjem nagrade "Prof. dr Ilija Stojanović" Aleksandru Minji, njihovom najboljem diplomcu.

Nagradu "Telenor fondacija" dodeljuje od 2007. godine u znak sećanja na akademika profesor dr Iliju Stojanovića, pionira modernih telekomunikacija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.