NavMenu

"Sve boje Pantenola za roze oktobar" u borbi protiv raka dojke

Izvor: eKapija+ Petak, 30.09.2022. 15:30
Komentari
Podeli
Treću godinu zaredom, kompanija Galenika organizuje veliku donatorsku aktivnost povodom obeležavanja međunarodnog Meseca borbe protiv raka dojke. U pitanju je društveno-odgovorna kampanja "Sve boje Pantenola za roze oktobar" za donaciju i pomoć Ženskom centru Milica za potrebe Nacionalnog centra za pružanje iskustvene podrške ženama obolelim od raka dojke i raka grlića materice.

Od svakog kupljenog Pantenol proizvoda tokom oktobra Galenika izdvaja 20 dinara, bilo da je reč o Pantenol kremi, masti, rastvoru, oribletama ili peni, navedeno je u saopštenju.

Ovom akcijom kompanija Galenika i njen brend Pantenol svakog oktobra skreću pažnju na važnost prevencije, rane dijagnostike i redovnih samopregleda u borbi protiv raka dojke. Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut u Srbiji svake godine oko 4.600 žena oboli, a 1.600 premine od ove bolesti.

Pored prevencije, Galenika u saradnji sa Ženskim centrom Milica otvara i podjednako važnu temu - podrška ženama koje su već obolele od karcinoma dojke. Fokus je na podizanju svesti o važnosti uloge primarne zdravstvene zaštite za ranu dijagnostiku, blagovremeni početak lečenja, dostupnosti terapije u mestu stanovanja, informisanosti i pravima tokom lečenja i kvalitetu života pacijentkinja sa karcinomom dojke.

Prema istraživanju Ženskog centra Milica sprovedenom ove godine kod 750 žena sa karcinomom dojke prosečne starosti od 45 godina, 22% pacijentkinja započinje lečenje bez određivanja bilogije tumora, 28% ide na zračnu terapiju u mesto udaljeno preko 100 kilometara od mesta stanovanja, 34% nije upoznato o svojim pravima tokom lečenja, dok se jedna trećina ispitanica izjasnilo da im je tokom i posle bolesti kvalitet života lošiji.

Vodeći se principom "Podeli-Podseti-Proveri", Galenika aktivno podržava borbu protiv karcinoma dojke jer ovo je tema koja zahteva informisanje i zajedništvo. U tom duhu, Galenika ovogodišnju kampanju započinje u Beogradu u tržnom centru Delta u nedelju 2. oktobra, gde će posetioci imati priliku da kroz aktivaciju "Razgovor sa Milicama" prisustvuju edukaciji o ključnim koracima za samopregled i prikazu promena koje mogu nastati u dojkama, kroz prezentaciju predstavnika Ženskog centra Milica na ženskoj digitalnoj-lutki.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Saobraćaj

Grad Beograd prodaje garaže - Početna cena 7.000 EUR

Grad Beograd oglasio je prodaju nepokretnosti u javnoj svojini, a reč je o garažnim prostorima u Ulici Salvadora Aljendea 18A. Na prodaju je ponuđeno 12 garaža, površine po 14 m2, koje se nude po početnoj ceni od po 7.000 EUR. Rok za podnošenje prijava je 30. april, a više detalja pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.