Izvor: eKapija | Ponedeljak, 20.12.2010.| 13:17
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Wiener Stadtische osiguranje" doniralo tri stambena kontejnera za Kraljevčane ugrožene zemljotresom

Tri porodice čije su kuće teško oštećene u zemljotresu u regionu Kraljeva 3. novembra dobile su u petak, 17. decembra kontejnere za privremeni smeštaj koje im je obezbedila kompanija "Wiener Stadtische osiguranje".

Ključeve ugroženim porodicama su uručili gradonačelnik Kraljeva Ljubiša Simović i predsednik Upravnog odbora "Wiener Stadtische osiguranja" Branko Krstonošić.

Savremene mobilne stambene jedinice, sa svim potrebnim sanitarijama i grejanjem, dobile su porodice Marković iz sela Konarevo, Šunderić iz Bapskog polja i Vesković iz Drakčića.

"Gradonačelnik se zahvalio donatoru na brzoj reakciji na apel grada da se obezbedi trenutni hitan smeštaj za najugroženije stanovnike Kraljeva i istakao da se u Kraljevu trenutno radi na 80 temelja od kojih za postavljanje montažnih kuća već spremno 35, dok je 19 kuća već montirano i sada treba samo da se okrove. Plan grada je da se do kraja godine izgradi 100 montažnih kuća", navedeno je u saopštenju donatorske osiguravajuće kuće.

U saopštenju je dodato da akcija obezbeđivanja stambenih kontejnera ima dugoročan karakter jer je u planu da se oni, posle popravki oštećenih kuća, iskoriste za zbrinjavanje romskih porodica koje žive u nehigijenskim naseljima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.