Izvor: eKapija | Utorak, 14.12.2010.| 11:40
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Ericsson" donirao kompjuter i paketiće deci na odeljenju za hemodijalizu u Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj

Kompanija "Ericsson" je ove godine, po jedanaesti put, donirala Univerzitetskoj klinici u Tiršovoj kompjuter koji će imati Internet i ostale multimedijalne sadržaje, tako da deca koja čekaju na dijalizu mogu da uče, pretrazuju Internet, gledaju filmove, slušaju muziku ili se igraju, saopštila je švedska kompanija.

"Ericsson" je tradicionalni donator odeljenju za hemodijalizu u ovoj klinici. Generalni direktor kompanije "Ericsson" u Srbiji, Antonio Passarella je osim donacije, podelio novogodišnje paketiće deci smeštenoj na odeljenju za dijalizu.

- Danas se ponovo povezujemo sa Univerzitetskom dečjom klinikom u Tiršovoj, čineći ovu vezu koju smo uspostavili pre 11 godina još jačom. Nadam se da smo ovoj hrabroj deci omogućili da nešto nauče o kompjuterima, ali i da se povežu sa svetom u toku svog lečenja na klinici - rekao je Passarella.

Švedska kompanija "Ericsson" obradovala je decu 13. decembra, na dan Svete Lucije, tradicionalnog švedskog praznika. Sveta Lucija je simbol svetlosti i označava povratak svetlijih dana, kada svi pokazuju svoju zahvalnost Kraljici svetlosti (Luciji) jer donosi nadu tokom mračnijih dana u godini. Ovo je takođe vreme kada ljudi posebno vode računa o ljudima sa posebnim potrebama. Budući da su deca budućnost sveta, "Ericsson" se trudi da unese optimizam, nadu i dobar duh u njihove živote, navdeno je u saopštenju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.