NavMenu

Vraćanje tradiciji zadužbinarske i filantropske kulture - Održan prvi Forum dobrotvornih organizacija

Izvor: eKapija Utorak, 14.12.2010. 11:25
Komentari
Podeli

Miodrag ShresthaMiodrag Shrestha

Povodom predstavljanja novog Zakona o fondacijama i zadužbinama, prvi put je 12. decembra organizovan Forum dobrotvornih organizacija na kom su se okupila domaća udruženja i pojedinci.

Fondacije vodećih kompanija i organizacija ("Hemofarm", "B92", "Telenor", Pravni fakultet, "Osmeh na dar", "Delta", "Microsoft", "Comtrade", MTV, "R-Point", Srpska asocijacija menadžera), kao i predstavnici banaka, diplomatije, međunarodnih i lokalnih nevladinih organizacija i institucija, imali su priliku da se upoznaju i razmene iskustva, kao i da predstave svoje aktivnosti.

Predstavljen je web sajt www.donacije.rs koji je pokrenula Fondacija B92 za potrebe povezivanja onih kojima je pomoć potrebna sa onima koji mogu da je pruže.

- U svakom društvu postoje ljudi koji imaju manje sreće od drugih. Među njima su oni pogođeni bolešću, finansijskim poteškoćama, diskriminacijom ili bilo kojom drugom nesrećom. Iako ima mnogo pojedinaca koji žele da pomognu, oni često ne znaju kako i misle da njihov mali doprinos neće imati uticaja. Tu nastupa humanitarni sektor. Kroz organizaciju i stručnost, humanitarne organizacije su u mogućnosti da pretvore doprinos mnogih pojedinaca u novcu i vremenu u nešto što može da ima ogroman značaj - izjavila je Meri Vorlik, ambasadorka SAD u Srbiji.

Miodrag Shrestha, izvršni direktor Balkanskog fonda za lokalne inicijative (BCIF), je rekao da posebno značajnim u Zakonu smatra mogući podsticaj vraćanju tradicije zadužbinarske i filantropske kulture koja je u Srbiji svoj uspon doživela u 19. i 20. veku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.