NavMenu

Centru za podršku porodici u Nišu u protekle tri godine donirano 96.000 EUR

Izvor: eKapija Četvrtak, 14.07.2022. 15:29
Komentari
Podeli
MK Group i AIK Banka za tri godine donirale 96.000 EUR organizaciji SOS Dečija sela Srbija (Foto: Saša Đorđević)MK Group i AIK Banka za tri godine donirale 96.000 EUR organizaciji SOS Dečija sela Srbija
MK Group i AIK Banka, već deset godina podržavaju organizaciju SOS Dečija sela Srbija, a zadnje tri godine pomažu i rad njihovog posebnog programa - Centra za podršku porodici u Nišu, kome su donirale ukupno 96.000 EUR.

Povodom ovogodišnje donacije u iznosu 36.000 EUR, u Gradskoj kući u Nišu, predstavnike MK Group, AIK Banke i organizacije SOS Dečija sela Srbija, pozdravila je Dragana Sotirovski, gradonačelnica Niša, koja je istakla važnost pružanja pomoći socijalno ugroženom stanovništvu i osnaživanju porodica u riziku od izmeštanja dece.

Ovom prilikom, ujedno je između grada Niša i SOS Dečija sela Srbija potpisan i sporazum o saradnji, usmeren na realizaciju zajedničkih aktivnosti za pružanje podrške deci, mladima i porodicama u riziku, unapređenje socijalne inkluzije, smanjenje siromaštva, ekonomsko osnaživanje i porodičnu funkcionalnost, kroz implementaciju SOS programa jačanja porodice, navodi se u saopštenju.

- Već deset godina MK Group i AIK Banka su uz decu i SOS Dečija sela, a posebno smo im zahvalni na donacijama niškom Centru za podršku porodici. Aktivnosti centra usmerene su na pružanje pomoći socijalno ugroženim porodicama, koje su se usled nepovoljnih životnih okolnosti našle u riziku od odvajanja dece. Saradnici Centra rade i sa porodicama koje se pripremaju za povratak deteta nakon perioda razdvojenosti, kao i sa hraniteljima koji deci obezbeđuju alternativno zbrinjavanje - navela je tom prilikom Vesna Mraković, nacionalna direktorka SOS Dečijih sela Srbija.

Organizaciji SOS Dečija sela Srbija i njihovim projektima, MK Group i AIK Banka donirale su u proteklih deset godina više od 350.000 EUR kroz razne vidove pomoći. Kako je napomenuto u saopštenju, grupacija kontinuirano podržava sve lokalne zajednice u kojima posluje, a u poslednjih pet godina uložila je 5 mil EUR u društveno odgovorne aktivnosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Vesti

Srbija i Kenija jačaju privrednu saradnju - Povezivanje privrede i zapošljavanje radnika

Privredna komora Srbije (PKS) i Privredna komora Kenije (KNCCI) potpisaće Memorandum o saradnji u cilju snažnijeg povezivanja dve privrede u sektorima medicine i farmacije, poljoprivrede, građevinarstva, turizma, IKT-a i metalske industrije, kao i u sferi angažovanja kadrovskih kapaciteta iz Kenije na teritoriji Otvorenog Balkana, dogovoreno je na sastanku Marka Čadeža, predsednika PKS i Erika Rutoa, predsednika KNCCI. Čadež je na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.