NavMenu

Umetnički radovi pravljeni sa "Moment" lepkom u humanitarne svrhe

Izvor: eKapija Ponedeljak, 06.12.2010. 16:08
Komentari
Podeli

Kompanija "Henkel" i Centar za likovno obrazovanje Šumatovačka, pokrenuli su jednomesečni projekat tokom kojeg deca uz pomoć starijih i renomiranih umetnika, kroz kreativnu radionicu, imaju priliku da, koristeći "Moment" lepak, prave sopstvene umetničke kolekcije, čijom prodajom će biti prikupljena sredstva koja će biti donirana u humanitarne svrhe, saopštila je kompanija "Henkel".

Tokom novembra, mališani iz radionice "Šareni tabani" su na osnovu različitih predložaka, skica, zamisli i maketa projektovali radove, koje su kasnije iskusniji umetnici sprovodili u delo. "Moment" lepak iz "Henkela", po kome je projekat i dobio ime, bio je osnovno sredstvo koje se koristilo za izradu radova. Ideja projekta je da kroz kreativno angažovanje, učenje i zabavu, deca na simboličan način pomognu svojim vršnjacima. Ovaj projekat, pod nazivom "Moment radionica: Deca deci", odigrao se u prostorijama Centra za likovno obrazovanje Šumatovačka, dok je kompanija "Henkel" pomogla projekat i poklonila deci ceo mesec u radionici.

Projekat će biti završen 9. decembra ove godine, otvaranjem izložbe u Šumatovačkoj koja će trajati nedelju dana i aukcijom dečjih radova. Za izrađene kolekcije licitiraće i iste će otkupljivati zaposleni u "Henkelu", prijateljske kompanije, kao i brojne poznate ličnosti. Prikupljena sredstva biće donirana Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka (NURDOR). Na aukciju su pozvani svi koji su zainteresovani da pomognu i učestvuju u programu pomoći deci.

Šumatovačka – Centar za likovno obrazovanje Beograd kao ustanova od značaja za kulturu grada Beograda koja u sebi spaja obrazovanje i umetnost, jedinstvena je na ovim prostorima. U ovoj ustanovi kulture, od osnivanja 1948. do danas, svoja prva znanja i iskustva steklo je više hiljada polaznika, od kojih su mnogobrojni danas afirmisani likovni umetnici, arhitekte, teoretičari, kritičari, predavači.

"Moment" lepak pokazao se veoma jednostavnim za korišćenje, nudeći novo pakovanje sa detaljnim uputstvima za lako i pravilno nanošenje, bilo da je reč o kućnoj upotrebi ili zanatskim radovima. Uz lepak, na pakovanju su detaljne informacije o tome za koje podloge i objekte je najpogodniji, kao i izuzetno prepoznatljivi logo. Pored toga, jak je i otporan na vremenske uslove i vodu, i nevidljiv za oko. Takođe, u skladu sa Henkelovom orijentacijom ka ekologiji i zdravoj životnoj sredini "Moment" lepak manje je štetan po okolinu od ostalih na tržištu, navodi se u saopštenju "Hankela".


Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Saobraćaj

Air Serbia leti direktno od Beograda do Mostara

Air Serbia (Er Srbija) je letom JU634 uspostavila direktnu avio-liniju između Beograda i Mostara. Do tog grada u Bosni i Hercegovini, srpska nacionalna avio-kompanija od danas saobraća tri puta nedeljno, svakog ponedeljka, petka i nedelje. Let traje oko 50 minuta, navedeno je u saopštenju. - Danas uspostavljena avio-veza između Beograda i Mostara rezultat je odlične saradnje i snažne podrške koju nam je pružio Aerodrom Mostar. Verujemo

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.