Izvor: eKapija | Petak, 19.11.2010.| 10:31
Izdvojite članak Odštampajte vest

Sopstveni biznis za nezaposlene - "Philip Morris" pomaže razvoj preduzetništva u Nišu

(Foto: b)

Nevladina organizacija "Eneka" i kompanija "Philip Morris" potpisali su juče ugovor o nastavku donatorskog programa koji ima za cilj da se smanji nezaposlenost i podstakne mali biznis u Nišu.

Od 2009, kada je pokrenut taj program, zahvaljujući finansijskoj pomoći "Philip Morrisa" koji je vlasnik niške fabrike duvana, 50 nezaposlenih građana Niša uspešno je započelo svoj mali biznis a preko pomenutog programa zaposleno je ukupno 80 lica, saopštila je ta kompanija.

"Pilip Morris" u Srbiji svojom donacijom za 2010. godinu želi da pomogne još 50 nezaposlenih građana kroz dodelu sredstava za pokretanje malog biznisa.

- Kao jedan od najvećih poslodavaca u Nišu, veoma nam je drago što pomažemo zajednici finansirajući inicijativu Eneke kojom se podržava i promoviše preduzetništvo- izjavio je Skip Bornhiter, regionalni direktor "Philip Morrisa" za jugoistočnu Evropu.

Nakon izvršene selekcije potencijalnih korisnika pomoći, Eneka pruža poslovnu obuku i pomoć u iznosu od 80% sredstava za pokretanje biznisa u vidu opreme. Nezaposleni obezbeđuju preostalih 20%.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.