Izvor: eKapija | Utorak, 16.11.2010.| 15:43

Nemačka solidarnost sa Kraljevom - Kompanije i institucije pomažu zemljotresom razoreni grad

Delegacija nemačke privrede za Srbiju i Crnu Goru i Nemačko privredno udruženje u Beogradu u kooperaciji sa Ambasadom Nemačke u Srbiji i nemačkom humanitarnom organizacijom Help, pozvali su više od 200 nemačkih kompanija u Srbiji kao i mnogobrojne nemačke institucije da finansijski i materijalno pomognu najugroženije posle razornog zemljotresa u Kraljevu.

Prema rečima Milana Vučkovića, saradnika Delegacije nemačke privrede i jednog od koordinatora ove akcije, apel je juče poslat , i na nemačkom i na srpskom jeziku, ne samo nemačkim kompanijama u Srbiji već i onima u SR Nemačkoj.

- Želimo da animiramo što veći broj preduzeća ali i nemačkih fondacija u Srbiji kao i drugih značajnih institucija da se pridruže ovoj akciji. Značajnu podršku pružiće nam nemačka humanitarna organizacija Help koja upravo u Kraljevu ima svoj biro sa veoma agilnim petočlanim timom koji će identifikovati potrebe lokalnog stanovništva na licu mesta - kaže Vučković.

Na skupu Nemačkog poslovnog udruženja u Beogradu, u hotelu "Hyatt", prisustvovao je i nemački amabasor u Beogradu, Wolfram Maas, koji je apelovao da se što veći broj preduzeća uključi u ovu humanitarnu akciju, naročito one firme koje se bave proizvodnjom i prodajom građevinskog materijala.

On je, takođe, tom prilikom naznačio da je ambasada u Nemačkoj već inicirala pomoć od vlade te zemlje i da je po hitnom postupku već odobreno 25.000 EUR, nadajući se da neće ostati samo na tome.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.