Izvor: eKapija | Ponedeljak, 25.10.2010.| 15:28
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Mozzart" i Fond Ana i Vlade Divac udomili porodicu Obradović

(Foto: b)

Akciji "Možeš i Ti", Fonda "Ana i Vlade Divac", priključila se kompanija "Mozzart" donacijom od 10.000 EUR koja je porodici Obradović omogućila preseljenje iz kolektivnog centra u kuću sa ličnom adresom.

Četvoročlanu porodicu Obradović čine Sonja i Dalibor Obradović i njihova deca Luka i Mihajlo. Dalibor je poreklom iz mesta Novi grad u Bosni iz kojeg je 1995. izbegao. Od tada je živeo u Kolektivnom centru "Krnjača". Zasnovao je porodicu sa Sonjom a jedini izvor prihoda bile su im Daliborove nadnice od sezonskih poslova.

Nakon 15 godina provedenih u kolektivnom centru, u kojem je ova porodica živela u jednoj sobi, život Sonje, Dalibora i njihove dece se promenio preseljenjem u vlastitu kuću. Zahvaljujući kompaniji "Mozzart" i Fondu "Ana i Vlade Divac" Obradovići danas žive u svojoj kući u Alibunaru u Vojvodini. Kažu da im se sreća osmehnula i da još uvek ne veruju da imaju svoju kuću i da ne dele kupatilo i kuhinju sa drugima.

- U kolektivnim centrima širom Srbije još uvek živi oko 1000 porodica. Mi činimo sve da zajedno sa našim partnerima, Komesarijatom za izbeglice i UNHCR-om, i donatorima, stambeno obezbedimo što više porodica i pomognemo im da nastave život u normalnim uslovima. Posao svih nas je da pružimo pomoć ovim porodicama jer oni sami nisu u mogućnosti da okolnosti promene. Zahvaljujem se kompaniji "Mozzart" na razumevanju za probleme ljudi koji više od decenije žive u nekoliko kvadrata, zaviseći od tuđe pomoći. Nama je važno da svaka porodica, sutra kada se kolektivni centri zatvore, ima svoj krov nad glavom i ne bude na ulici sa decom- rekla je Snežana Divac, predsednica Fonda "Ana i Vlade Divac".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.