Izvor: eKapija | Petak, 22.10.2010.| 11:26
Izdvojite članak Odštampajte vest

"UniCredit Leasing Srbija" pomaže Dom za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju

Kompanija "UniCredit Leasing Srbija" donirala je vredne poklone Domu za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju "Sremčica", iskazujući na ovaj način svoju predanost humanitarnim aktivnostima i važnost društvene odgovornosti prema ljudima i zajednici u kojoj posluje.

Dom za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju u Sremčici, kao ustanova socijalne zaštite, zbrinjava i osposobljava decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju sa ciljem socijalne integracije uz podsticanje svestranog razvoja i osposobljanja za što uspešnije funkcionisanje u grupi, porodici i široj društvenoj zajednici.

Kompanija "UniCredit Leasing Srbija" je uz pomoć svojih poslovnih partnera darovala Domu velike količine hrane i pića, a humanost na delu izrazili su i zaposleni u kompaniji, prikupljanjem određene količine odeće za korisnike Doma. Vredni pokloni dostavljeni su u specijalnom kamionu marke DFACK, koji je kompanija "UniCredit Leasing Srbija" takođe darovala Domu, kako bi zaposleni u ovoj dečijoj ustanovi mogli na najbrži način da organizuju svakodnevnu dostavu neophodnih namirnica.

- Darivanje Domu za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju "Sremčica" za nas predstavlja mnogo više od humanitarne akcije. Prikupljanjem odeće za decu Doma naši zaposleni želeli su da pokažu brigu za zajednicu u kojoj žive i rade. Ovo je prilika da se solidarnost i humanost pokažu na delu i podstakne što veći broj ljudi i organizacija da sprovode ovakve i slične akcije - rekao je Joakim Arer, predsednik Upravnog odbora "UniCredit Leasing Srbija".

Direktorka Doma za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju "Sremčica", Milka Milovanović-Minić, zahvalila se predstavnicima kompanije, a ključeve kamiona i poklon pakete predao je lično gospodin Joakim Arer.

Svojim prisustvom donaciju su podržale i glumice Katarina Marković i Marijana Mićić, kao i manekenka Tamara Paunović i Igor Lazić koji je lično dovezao poklon kamion.

Pored ove donacije namenjene Domu za decu i omladinu ometenu u mentalnom razvoju "Sremčica", "UniCredit Leasing" Srbija će i u budućnosti nastaviti da što aktivnije učestvuje u formiranju osećaja društvene odgovornosti te uputiti pomoć i osigurati osmeh onima kojima je to najpotrebnije.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.