Izvor: eKapija | Četvrtak, 07.10.2010.| 14:42
Izdvojite članak Odštampajte vest

Renovirana kuća u Dečjem selu - 11 mališana bez roditeljskog staranja dobilo dom zahvaljujući DDOR "Novi Sad"

Kuća u okviru Dečjeg sela u Sremskoj Kamenici, koja je pre 15 godina potpuno izgorela u požaru, kompletno je adaptirana i opremljena uz pomoć DDOR "Novi Sad". Ova kuća od danas je dom za 11 mališana bez roditeljskog staranja zahvaljujući kompletnoj adaptaciji i radova vrednih više od 2.300.000 dinara koje je obezbedio DDOR "Novi Sad".

N aobjektu su zamenjene kompletne električne i sanitarne instalacije, podovi, zidovi, stolarija i krov, a kućica je opremljena novim nameštajem koji će mališanima omogućiti komforan boravak i ugodan život. Prvi stanari renovirane kućice biće deca svih uzrasta od predškolaca do onih koji pohađaju srednju školu.

Dečje selo locirano je u podnožju Fruške gore, na levoj obali Dunava u Sremskoj Kamenici, u drevnom parku. U njemu borave deca lišena roditeljskog staranja i ona koja su izgubila roditelje. Za razliku od klasičnih domova Dečje selo omogućava deci boravak u uslovima vrlo približnim u klasičnim porodicama. Dečje selo čini 13 porodičnih kuća, upravna zgrada, otvoreni amfiteatar, dobro uređen sportski teren i kuća-pansion. U njemu boravi 117 dece i mladih, uzrasta od 3 do 18 godina.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.