Izvor: eKapija | Petak, 01.10.2010.| 10:09
Izdvojite članak Odštampajte vest

Veliko srce za male ljude - Eurobank EFG i Fond "Ana i Vlade Divac" rekonstruisali niški vrtić "Palčić"

Igralište vrtića "Palčić", obnovljeno sredstvima koja su prikupljena humanitarnom karticom "Veliko srce", Eurobank EFG i Fonda "Ana i Vlade Divac", otvoreno je u Nišu 29. septembra. Novo igralište opremljeno je spravama za zabavu dece, bezbednim i za mališane sa invaliditetom.

U prisustvu radosnih polaznika ovog vrtića, koji su prisutnima otpevali himnu projekta "Veliko srce za male ljude" i njihovih roditelja, rekonstruisano igralište su otvorili Miloš Simonović, gradonačelnik Niša, Nataša Krstić, direktor korporativnih komunikacija Eurobank EFG i Snežana Divac, predsednik i osnivač Fonda "Ana i Vlade Divac".

- "Veliko srce" jedan je od projekata naše banke na koji smo posebno ponosni, jer donosi radost mališanima u Srbiji, ali i njihovim roditeljima, jer im deca odrastaju na uređenom i bezbednom prostoru za igru. Humanitarna kreditna kartica kojom sa našim prijateljima iz Fonda "Ana i Vlade Divac" rekonstrušemo dečja igrališta, je najefikasniji način da direktno upotrebimo naše bankarsko znanje i resurse kako bismo uradili nešto korisno za društvo i budućnost naše dece - reči su Nataše Krstić, direktorke korporativnih komunikacija Eurobank EFG.

Eurobank EFG i Fond "Ana i Vlade Divac" lansirali su u februaru ove godine humanitarnu kreditnu karticu "Veliko srce", pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije, sa ciljem prikupljanja sredstava za obnovu dečijih igrališta u državnim obdaništima širom Srbije. Klijenti banke podržavaju srećnije detinjstvo mališana, koristeći kreditnu karticu bez dodatnih troškova, a Eurobank EFG u ovu svrhu od svoje zarade izdvaja 1% od vrednosti svake transakcije i 50% od troškova za mesečno održavanje računa.

Igralište obdaništa "Palčić" drugo je u nizu rekonstruisanih, a pre njega je otvoreno igralište beogradskog vrtića "Sunčica" u junu ove godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.