NavMenu

Beogradske škole za decu sa posebnim potrebama dobile 2.435 kilograma hrane – Humanitarna akcija Credit Agricole, "Metro Cash & Carry" i Banke hrane

Izvor: eKapija Četvrtak, 30.09.2010. 14:05
Komentari
Podeli

Nevladina humanitarna organizacija Banka hrane završila je distribuciju 2.435 kilograma namirnica za osnovne škole za decu sa posebnim potrebama u Beogradu koje su prikupljene u humanitarnoj akciji Magični doručak. Akcija je održana 11. septembra u "Metro" distributivnom centru u Zemunu u organizaciji Credit Agricole Bank Srbija i veleprodajne kompanije "Metro Cash & Carry Srbija".

Tri škole koje imaju svoje kuhinje dobile su ukupno 1.070 kilograma brašna, ulja, pirinča, marmelade i čaja, a dvanaest škola koje nemaju kuhinje 1.365 kilograma hrane, mahom keksa, slanih grickalica, čokolada, marmelade i paštete.

Profesionalni kupci kompanije "Metro Cash & Carry Srbija" koji su 11. septembra posetili objekat u Zemunu kupovinom posebno formiranih paketa proizvoda i specijalno obeleženih namirnica sakupili su 300 kilograma hrane, dok su Credit Agricole Bank Srbija i kompanija "Metro Cash & Carry Srbija" donirale više 2,1 tone hrane u ukupnoj vrednosti od oko 5.000 evra. Zaposleni u obe kompanije volontirali su u akciji i bili u prilici da uplatom na račun koji je Credit Agricole Bank Srbija otvorila u ove svrhe sakupe sredstva za kupovinu dodatne hrane za ove škole. Banka hrane je ravnomerno, prema broju đaka, sve prikupljene namirnice distribuirala školama.

U Beogradu postoji 15 škola za decu sa posebnim potrebama koje pohađa 2.050 mališana, kao i jedna škola čijih se 100 učenika nalazi na kućnoj nezi ili u bolnici, gde se odvija nastava. Oko 80% ovih mališana potiče iz siromašnih porodica i pripada socijalno ugroženoj kategoriji dece. U ovim školama nastava traje deset sati, a obroci koje deca imaju u školi često su i jedina hrana koju dobiju u toku dana. Većina ovih škola raspolaže jedino sredstvima koje država odvaja za ove potrebe, a ona su ograničena.

Sledeći "Magični doručak" planiran je za početak 2011. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.