NavMenu

Potpisan ugovor o izgradnji ustanove za decu sa posebnim potrebama u Beogradu - Donacija "Delta" humanitarnog fonda od 2 mil EUR

Izvor: eKapija Utorak, 14.09.2010. 15:47
Komentari
Podeli

Budući izgled zadužbineBudući izgled zadužbine

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas i direktorka "Delta" humanitarnog fonda Ivana Mišković-Karić potpisali su danas ugovor o realizaciji projekta izgradnje ustanove za decu sa posebnim potrebama. "Delta" holding će svojim sredstvima izgraditi, a zatim pokloniti gradu i deci Beograda – objekat za dnevni boravak i smeštaj dece sa posebnim potrebama, koji će se nalaziti na Bežanijskoj kosi, na uglu ulica Ismeta Mujezinovića i Dr Huga Klajna, na parceli površine 3.234 kvadratna metra.

Prema rečima Dragana Đilasa, ovo je najveća donacija gradu poslednjih godina.

– Veoma je značajno što će u Beogradu biti napravljen objekat koji će koristiti deca sa posebnim potrebama. Vrednost donacije iznosi 2 mil EUR, a izgradnja će početi krajem ove godine, dok je planiran rok za završetak radova godinu dana – kazao je Đilas i pozvao i ostale kompanije da u skladu sa svojim mogućnostima učestvuju u gradskim akcijama ili da ih sami kreiraju.

Ivana Mišković-Karić istakla je da je kompanija "Delta", posle sprovedenih istraživanja, došla do saznanja da ovakvih objekata nema dovoljno ni u gradu niti u čitavoj Srbiji.

– Iako će objekat imati i veliku finansijsku vrednost, u poređenju s njegovim značajem, to je manje važno. Bitno je da ovaj centar ne bude institucija, već dom. Ovo je prvi u nizu projekata koje "Delta" namerava da u narednom periodu realizuje, čime ćemo se potruditi da obnovimo tradiciju zadužbinarstva u zemlji. Svesni smo da su ovaj svet izgradili ljudi koji su imali viziju i koji su znali da mogu da urade nešto više. Zato smo želeli da i mi ostavimo nešto što je potrebnije, a ne što je popularnije – rekla je Ivana Mišković-Karić.

Zadužbina će se trajno i isključivo koristiti za potrebe smeštaja i aktivnosti dece sa invaliditetom i nikada ne može imati komercijalnu osnovu i služiti za sticanje finansijske dobiti. Objekat će biti izgrađen u tri nivoa (suteren, prizemlje i prvi sprat), ukupne površine između 2.500 i 3.000 kvadratnih metara, a u njegovom sastavu nalaziće se i park opremljen u skladu sa potrebama dece. Kapacitet objekta je 50 dece.

Pri izgradnji glavnog projekta u potpunosti će biti ispoštovani aktuelni standardi izgradnje objekata ove namene, kao i projektni zadatak koji su odobrili nadležni Sekretarijat za socijalnu zaštitu, predstavnici svih centara za dnevni boravak dece sa invaliditetom u Beogradu i predstavnici roditelja dece sa invaliditetom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.