Izvor: eKapija | Utorak, 14.09.2010.| 14:58
Izdvojite članak Odštampajte vest

Credit Agricole, "METRO Cash&Carry" i Banka hrane pomogli da 2.260 kg hrane stigne do dece sa posebnim potrebama

(Foto: b)

Osnovne škole za decu sa posebnim potrebama u Beogradu dobiće 2.260 kg hrane zahvaljujući humanitarnoj akciji "Magični doručak" koju su Credit Agricole banka u Srbiji, veleprodajna kompanija "METRO Cash&Carry" i nevladina humanirana organizacija Banka hrane održale u subotu, 11. septembra u METRO distributivnom centru u Zemunu.

Profesionalni kupci kompanije "METRO Cash&Carry" koji su tog dana posetili veleprodajni objekat u Zemunu kupovinom posebno formiranih paketa proizvoda i specijalno obeleženih namirnica prikupili su 300 kg hrane za decu sa posebnim potrebama, pre svega kekse, slane i slatke grickalice, konzerviranu hranu, kao i osnovne namirnice za tri škole sa kuhinjama. Istovremeno, Credit Agricole banka i kompanija "METRO Cash&Carry" donirale su ovim školama oko 2 tone hrane u ukupnoj vrednosti od oko 5.000 EUR. Banka hrane će u narednim danima ravnomerno, prema broju đaka, sve prikupljene namirnice distribuirati školama za decu sa problemima u razvoju. Zaposleni u obe kompanije volontirali su u akciji, a u prilici su i da uplate novčana sredstva na račun koji je Credit Agricole banka otvorila u ove svrhe, a koja će biti utrošena na kupovinu dodatne hrane za ove škole.

U Beogradu postoji 16 škola za decu sa posebnim potrebama koje pohađa 2.325 mališana, a 80% njih potiče iz siromašnih porodica i pripada socijalno ugroženoj kategoriji dece. U ovim školama nastava traje deset sati, a obroci koje deca imaju u školi često su i jedina hrana koju dobiju u toku dana. Većina ovih škola raspolaže jedino sredstvima koje država odvaja za ove potrebe, a ona su ograničena.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.