Izvor: eKapija | Ponedeljak, 13.09.2010.| 15:15
Izdvojite članak Odštampajte vest

Za škole bez nasilja - "Uniqa osiguranje" doniralo nameštaj u vrednosti milion dinara

(Foto: b)

Kompanija "Uniqa osiguranje" poklonila je školski nameštaj u vrednosti od milion dinara školama koje su učesnice UNICEF programa "Škola bez nasilja". Po pet osnovnih škola iz Beograda i unutrašnjosti su zahvaljujući ovoj kompaniji dobile neophodan nameštaj za učionice.

"Škola bez nasilja" sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom prosvete i ostalim partnerima u 188 osnovnih i 9 srednjih škola u Srbiji. Glavni cilj programa je stvaranje bezbedne i podsticajne sredine za učenje, rad i razvoj. U okviru ovog programa nasilje je definisano kao svaki oblik ponašanja koji ima za cilj namerno nanošenje psihičkog ili fizičkog bola drugome.

"Uniqa osiguranje" je donacijom pomoglo da se čak tri beogradske osnove škole uključe u taj program, navodi se u saopštenju kompanije.

Poslednja u nizu škola koja je zahvaljujući donaciji "Uniqa osiguranja" uključena u program Škola bez nasilja je OŠ "Gornja Varoš" iz Zemuna.

Priključivanju poslednje u nizu, Osnovne škole "Gornja Varoš" iz Zemuna ovom programu prisustvovao je i promoter "Uniqa osiguranja" i ambasador UNICEF, košarkaš Saša Đorđević.

- Ja kao roditelj od nastavnika očekujem da reaguju čim primete problem. Od vas učenika očekujem nešto još važnije – da pomažete jedni druge i da se ne stidite da kažete kada imate problem i kada vas neko muči – rekao je proslavljeni košarkaš.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.