NavMenu

Za škole bez nasilja - "Uniqa osiguranje" doniralo nameštaj u vrednosti milion dinara

Izvor: eKapija Ponedeljak, 13.09.2010. 15:15
Komentari
Podeli

Kompanija "Uniqa osiguranje" poklonila je školski nameštaj u vrednosti od milion dinara školama koje su učesnice UNICEF programa "Škola bez nasilja". Po pet osnovnih škola iz Beograda i unutrašnjosti su zahvaljujući ovoj kompaniji dobile neophodan nameštaj za učionice.

"Škola bez nasilja" sprovodi se u saradnji sa Ministarstvom prosvete i ostalim partnerima u 188 osnovnih i 9 srednjih škola u Srbiji. Glavni cilj programa je stvaranje bezbedne i podsticajne sredine za učenje, rad i razvoj. U okviru ovog programa nasilje je definisano kao svaki oblik ponašanja koji ima za cilj namerno nanošenje psihičkog ili fizičkog bola drugome.

"Uniqa osiguranje" je donacijom pomoglo da se čak tri beogradske osnove škole uključe u taj program, navodi se u saopštenju kompanije.

Poslednja u nizu škola koja je zahvaljujući donaciji "Uniqa osiguranja" uključena u program Škola bez nasilja je OŠ "Gornja Varoš" iz Zemuna.

Priključivanju poslednje u nizu, Osnovne škole "Gornja Varoš" iz Zemuna ovom programu prisustvovao je i promoter "Uniqa osiguranja" i ambasador UNICEF, košarkaš Saša Đorđević.

- Ja kao roditelj od nastavnika očekujem da reaguju čim primete problem. Od vas učenika očekujem nešto još važnije – da pomažete jedni druge i da se ne stidite da kažete kada imate problem i kada vas neko muči – rekao je proslavljeni košarkaš.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.