Izvor: eKapija | Petak, 06.08.2010.| 14:03
Izdvojite članak Odštampajte vest

Marfin banka donirala novac manastiru Sveta Petka kod Paraćina

(Foto: b)

Marfin banka po drugi put je donirala novčana sredstava manastiru Sveta Petka kod Paraćina i time potvrdila svoju privrženost humanim i društveno odgovornim aktivnostima.

Manastir, koji se nalazi na 15 kilometara od Paraćina, jedinstven je, ali na žalost, ne i dovoljno poznat široj javnosti.

Na samo 50 metara od crkve nalazi se objekat u kome su trajno smeštene 93 ženske osobe, najvećim delom deca, sa teškim smetnjama u psihofizičkom razvoju, od kojih je 50 potpuno nepokretno. O njima brine jedanaest monahinja, uz asistenciju tek nekoliko medicinskih sestara.

Ovaj nesvakidašnji i po svemu izuzetan podvig nije predmet šire društvene brige i iako štićenice ne oskudevaju u najosnovnijim potrebama, sestrinstvo se susreće sa dosta problema kao što su neadekvatan kanalizacioni sistem, dotrajale instalacije, nedostatak specijalnih pomagala itd.

"Donacije naše banke, pored toga što su upotrebljene za renoviranje prihvatilišta, inicirale su i druge donatore da, vođeni našim primerom, takođe doniraju značajna sredstva. Nadamo se da će gest Marfin banke za efekat imati podizanje društvene svesti kada je u pitanju pomoć najugroženijima. Naša je namera da, koliko nam to mogućnosti dozvoljavaju, nastavimo da pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, i na taj način potvrdimo sebe kao kolektiv koji zaista brine o zajednici u kojoj živi i radi", navodi se u saopštenju te banke.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.