Izvor: eKapija | Utorak, 29.06.2010.| 15:19
Izdvojite članak Odštampajte vest

"Centrifuga 2010" za sedam projekata - Za kulturnu decentralizaciju više od 2,2 miliona dinara

(Foto: b)

Erste banka Novi Sad i Balkanski fond za lokalne inicijative (BCIF) proglasili su pobedničke projekte u okviru četvrtog po redu programa donacija kulturi u lokalu "Centrifuga 2010". Ukupan iznos donacija za najbolje projekte ovogodišnjeg konkursa, koji obezbeđuje Erste banka, premašuje 2,2 miliona dinara.

Odbor za dodelu donacija je odlučio da nagrade "Centrifuga 2010" dodeli sledećim omladinskim organizacijama: Kikindskoj inicijativi mladih, sportskom društvu za decu i omladinu sa posebnim potrebama "Palestra" iz Kruševca, neformalnoj grupi "Planet film" iz Požege, kikindskom udruženju "Creativia", kulturnom centru "Lift" iz Čačka, Osnaživačkom centru "24" iz Požarevca i valjevskoj art grupi "Crna Mrlja".

Na ovogodišnji konkurs prijavljen je 71 projekat. O izboru projekata kojima će biti dodeljene donacije odlučivao je odbor čiji su članovi Ana Sofrenović, glumica, Gordan Paunović, menadžer za korporativnu društvenu odgovornost B92, Dimitrije Tadić, savetnik u Sektoru za savremeno stvaralaštvo, kulturnu industriju i kulturne odnose Ministarstva kulture, Mia David, direktorka Kulturnog centra Beograda, Branislav Ivin, predsednik Upravnog odbora BCIF-a i Mirjana Šakić iz sektora komunikacija Erste banke.

Program kulturne decentralizacije "Centrifuga" pokrenut je juna 2007. godine sa namerom da se podstakne aktivizam mladih od 15 do 30 godina i u cilju pokretanja kreativnih kulturnih sadržaja u mestima u Srbiji u kojima posluje Erste banka, osim onih na teritorijama gradova Beograd, Niš i Novi Sad. Donacijama se pruža podrška lokalnim, omladinskim neprofitnim organizacijama i neformalnim grupama koje se na kreativan način bave pitanjima kulturnog aktivizma u svojim mestima.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.